Google Haberler baştan aşağı yenilendi! Haberlerin doğruluğu artık kontrol edilebilecek

Google'nin en çok kullanılan servislerinden bir tanesi olan Google Haberler, baştan aşağı yeniden tasarlandı.

Google Haberler baştan aşağı yenilendi! Haberlerin doğruluğu artık kontrol edilebilecek
Google Haberler baştan aşağı yenilendi! Haberlerin doğruluğu artık kontrol edilebilecek
GİRİŞ 22.06.2022 10:05 GÜNCELLEME 22.06.2022 10:12

Google News ya da Türkçe adıyla Google Haberler, tüm dünyada kullanılan bir Google servisi. Öyle ki günümüz internet gazeteciliğini de dönüştürdü. Çoğu içerik, Google Haberler'de üste çıkacak şekilde hazırlanıyor.

Google'nin haberciliği dönüştüren bu servisi baştan aşağı yeniden tasarlandı. Yeni tasarımla kullanıcıların ulusal haberler ile birlikte uluslararası haberleri de kolayca takip edebilmesi hedefleniyor.

Yeni tasarımda, Yerel haberler, Türkiye ve Dünya gibi kategoriler sol kısımdan üst kısma taşınmış. Hava durumu widget'ı ise artık ekranın sağ üst köşesinde küçük bir yer kaplıyor. Ayrıca içerikler, karışıklığa neden olmaması ve göz yorulmasına engel olmak amacıyla daha fazla görsel ve daha büyük yazılarla sunuluyor.

Google tarafından yapılan açıklamada yeni tasarımla ilgili "Bu değişiklik, yerel haberleri dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılara sunmanın en son yolu. Geçen yıl, Google Arama'daki bir özelliği genişlettik, böylece dünyanın dört bir yanındaki okuyucular, Google sorgularıyla alakalı yerel haberler bulduğunda artık yerel haberlerden oluşan bir döngü görebilir. Bu sayede yerel haber yayıncılarından gelen haberler kolayca bulunabiliyor" denildi.

HABERLERİN DOĞRULUĞU KONTROL EDİLEBİLECEK

Yeniden tasarlanan Google Haberler, haberin doğruluğunu gösteren Doğruluk Kontrolü bölümüne sahip. Google doğrulama kontrolü için Teyit, Doğruluk Payı gibi yerel doğrulama servisleriyle anlaşmaya giderek bu hizmeti Türkiye'deki kullanıcılara da sunacak.

Google Haberler 125 ülkede ve 40 dilde mevcut. Google'nin istatistiğine göre yayıncılar web sitelerine her ay 24 milyar tıklamayı Google Haberler aracılığıyla alıyor.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı