Samsung televizyonlarda konsol olmadan oyun oynanabilecek

Samsung, 2022 yılında piyasaya sürdüğü televizyonlar için yeni bir güncelleme yayınladı. Yayınlanan güncelleme sonrası Samsung televizyonlarda konsol olmadan oyun oynamak mümkün hale geldi.

Samsung televizyonlarda konsol olmadan oyun oynanabilecek
Samsung televizyonlarda konsol olmadan oyun oynanabilecek
GİRİŞ 01.07.2022 09:55 GÜNCELLEME 01.07.2022 09:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Samsung, 2022 yılında piyasaya sürdüğü televizyonlar için Gaming Hub adında bir güncelleme yayınladı. Yeni güncelleme ile Samsung'un 2022 Akıllı TV'leri Xbox, Google Stadia, GeForce Now'a erişimi mümkün hale getirdi. Firma tarafından yapılan açıklamaya göre yakında Amazon Luna desteği de eklenecek.

Samsung'un bu güncellemesi ile platform fark etmeksizin bütün bulut oyun servisleri aracılığıyla herhangi bir oyun konsolu veya bilgisayara gerek kalmadan oyun oynanabilecek. 

Gerçek bir oyun deneyimi sunmak için Bluetooth kulaklıkla ve kablosuz oyun kolları doğrudan bu TV'lerle eşleştirilebiliyor. Kullanıcılar dilerlerse fare ve klavye kullanarak da oyun oynayabiliyor. Ayrıca oyun açıkken Twitch, YouTube ve Spotify'a erişilebiliyor. Bu sayede arka planda müzik oynatılabiliyor.

Gaming Hub deneyimi, Samsung'un TV'lerinin Tizen Linux tabanlı işletim sisteminde çalışması sayesinde mümkün oluyor. Samsung, 2022 TV'lerinde ve monitörlerinde, önceki modellere kıyasla gecikmede %30'luk bir iyileşme sağlayan "daha hızlı kod çözme ve optimize edilmiş arabellek kontrol teknolojisi" de bulunduğunu söylüyor. Güncelleme 2022 Neo QLED 8K, Neo QLED 4K, QLED'ler ve 2022 Akıllı Monitör Serisi için yayınlandı. Yeni güncelleme tüm dünyadaki kullanıcılara kademli bir şekilde sunulacak.

BULUT OYUN (CLOUD GAMING) NEDİR?

Cloud gaming ya da Türkçesiyle "bulut oyun", uzaktaki grafiksel işlemler için daha güçlü bir bilgisayarda çalışan oyunu, bir akış halinde size sunması ve oyun esnasında yaptığınız hareketleri bu bilgisayara aktarması olarak tanımlanıyor. Daha anlaşılır bir ifadeyle uzaktaki güçlü bir bilgisayarda açılan oyun kullanıcıların internete bağlı Bilgisayar, TV veya telefon gibi cihazlarla kontrol edilebiliyor. Bu sayede güçlü donanıma sahip olmadan yüksek çözünürlüklü oyun oynama imkanını her platformdan edinilebiliyor. Türkiye'de en popüler bulut oyun servisleri olarak Geforce Now ve Xbox Game Pass öne çıkıyor. Amazon Luna ve Google Stadia ise  ülkemizde henüz kullanılmıyor.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    anroid olmayan tv asla almak bazi marka sadece islerine gelen seye izin veriyor yukler iken android de ayni hile yine degisik sey yukleme imkanin var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!
Tarih verip yalvardılar: Türkler geliyor, acil bizi tanıyın...