YouTube'de kanal sahipleri abone sayısını artık gizleyemeyecek

YouTube sahte ve spam hesaplara karşı verdiği mücadele kapsamında 29 Temmuz'dan itibaren kanal sahiplerinin abone sayısını gizlememesine izin vermeyecek.

YouTube'de kanal sahipleri abone sayısını artık gizleyemeyecek
YouTube'de kanal sahipleri abone sayısını artık gizleyemeyecek
GİRİŞ 01.07.2022 16:27 GÜNCELLEME 01.07.2022 16:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

YouTube, spam yorumlarla ve sahte kanallarla mücadele etmek için güvenlik önlemlerini artırıyor.

Bu kapsamda içerik oluşturucuları artık "katılığı artır" seçeneği sunulacak. İçerik oluşturucular bu sayede kendilerine yönelik spam eylemleri engelleyebilecek. Bu güncelleme özellikle spam yorumlar için yapıldı. Taklitçiler, kullanıcıları sahte sayfalarına çekmek için genellikle diğer videolara yorum bırakıyor. Eğer içerik oluşturucu bu yeni seçeneği aktif ederse taklitçiler başka videoların altına yorum yapamayacak.

Bir başka güncelleme ise 29 Temmuz itibariyle kanalların abone sayılarını gizleyebildiği seçeneğin devre dışı bırakılacak olması. Bu sayede benzer isimle başka kanallar açılsa dahi izleyiciler hangi kanalın gerçek olduğunu abone sayılarından tespit edebilecek. YouTube, bu değişikliğin platformu herkes için daha güvenli hale getireceğini söyledi.

Son güncelleme ise kanal adları için yapıldı YouTube, kullanıcıların kanal adını güncellerken kullanabileceği karakter setini  azalttığını belirtti. Böylece ünlü içerik üreticilerini taklit etmek için özel karakterler kullanan sahte kanalların önüne geçilecek.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • temel 1 yıl önce Şikayet Et
    bakiyorlar reklam az geliyor geriye aciyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi