Sony yakında Türkiye'de de satılacak PlayStation 5'e özel yeni oyuncu monitörünü tanıttı

Sony yakında Türkiye'de de satışına başlanacak yeni oyuncu monitörü tanıttı. Monitör bilgisayarlarda da kullanılabildiği gibi PlayStation 5 için tüm gereksinimleri karşılıyor.

Sony yakında Türkiye'de de satılacak PlayStation 5'e özel yeni oyuncu monitörünü tanıttı
Sony yakında Türkiye'de de satılacak PlayStation 5'e özel yeni oyuncu monitörünü tanıttı
GİRİŞ 04.07.2022 10:03 GÜNCELLEME 04.07.2022 10:03

Sony, yeni oyun monitörünü tanıttı. Monitörler, PlayStation 5 için tüm oyun ihtiyaçlarını karşılıyor. PlayStation 5'in bağlanabildiği monitör, PC kullanımı için de uygun. 

Sony, bu monitörlerle  PlayStation 5 oyun konsolunu masaüstüne getirmeyi amaçlıyor. Yeni modellerin adı INZONE M9  oldu. Kullanıcıların PlayStation 5 için satın alabilecekleri en modern monitör olan bu model, bilgisayarlarla da tam uyumlu. Monitörün diğer monitörlerden tek farkı PlayStation 5 için gerekli ayarlarını içeriyor olması.

SONY INZONE M9'NUN ÖZELLİKLERİ

M9, 27 inç büyüklüğünde IPS LCD panele sahip. 4K çözünürlük ile 144 Hz yenileme hızı  sunan monitör, HDMI üzerinden bağlantı kurulduğunda HDMI 2.1 ile maksimum 120 Hz yenileme hızına imkan tanıyor. 600 nit parlaklık sunan bu monitör VESA DisplayHDR 600 sertifikasına sahip. Ek olarak DCI-P3 renk gamutunun yüzde 95’ini destekliyor.

1 ms'lik ultra hızlı GtG yanıt hızına sahip IPS ekranda performans yepyeni bir seviyeye taşınıyor. Yeni monitör daha az gölgelenme ve bulanıklık, ışık hızında kararlar alabilmeniz ve anında tepki verebilmeniz için neler olduğunu mutlak netlikle görmenize olanak tanıyor.

Monitörlerin ayakları, maksimum konfor için yükseklik ve eğim için ayarlanabiliyor. M9’un arka tarafında aydınlatma kurulumunuza uygun bir RGB LED şeridi de yer alıyor.

Monitörün arkasında 1 adet Kulaklık Çıkışı (3,5 mm Jak), 3 adet USB Type-A, 1 adet USB Type-B, 1 adet USB Type- ve 1 adet DisplayPort (Sürüm 1.4) ile 2 adet HDMI (Sürüm 2.1) girişleri bulunuyor. 

İKİ CİHAZ AYNI ANDA MONİTÖRÜ KULLANABİLİYOR

Konsol ile oyun oynamayı bitirdikten sonra kablo değiştirmek zorunda olmadan hemen bilgisayarınıza geçiş yapabilirsiniz. Otomatik KVM Anahtarı (Otomatik USB Hub Anahtarı) ile, iki adede kadar cihazı monitöre bağlı tek bir klavye, fare ve kulaklıktan kontrol etmeyi mümkün kılıyor.

Sony Inzone M9'un yurtdışı fiyatı 1100 Euro. Sony Türkiye sitesinde 'Çok yakında çıkacak' etiketiyle listeleniyor ancak herhangi bir fiyat bilgisi paylaşılmamış. Monitörün temmuz ayı içerisinde satışa çıkarılması bekleniyor. 

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt