Instagram, Apple'ın baskılarına dayanamadı! iPhone kullanıcıları için büyük kolaylık

Meta bünyesinde blunan Instagram, Apple'ın baskısıyla iOS işletim sistemleri için yeni bir güncelleme yayınlamaya hazırlanıyor. Instagram kullanıcıları artık hesaplarını tek tıkla kolayca silebilecek.

Instagram, Apple'ın baskılarına dayanamadı! iPhone kullanıcıları için büyük kolaylık
Instagram, Apple'ın baskılarına dayanamadı! iPhone kullanıcıları için büyük kolaylık
GİRİŞ 04.07.2022 15:54 GÜNCELLEME 04.07.2022 15:55

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından Instagram, iOS işletim sistemi için yeni bir güncelleme yayınlamaya hazırlanıyor.

Yeni App Store kuralları gereği Apple uygulama geliştiricilerine kaydolmak kadar hesap silmenin de kolaylaştırılması zorunluluğunu getirmişti. Bu nedenle Meta, Facebook, Instagram ve WhatsApp için kurallarını değiştirmek zorunda kaldı. 

Artık Profil sekmesindeki Hesap Ayarları bölümünden Instagram hesabı kolayca silinebiliyor. Daha önce kullanıcılar Instagram'ın yardım sayfası bölümünde hesabın nasıl silineceğini dair yönergeleri takip ederek silebiliyordu.

Şimdilik sadece iOS'ta geçerli olacak güncellemeyle kullanıcılar hesabını silerse 30 gün içinde hesabını kurtarabilecek.

APPLE'IN YENİ GİZLİLİK KARARI META'YA MİLYARLARCA DOLAR KAYBETTİRDİ

Apple’ın gizlilik ayarlarını değiştirerek Facebook ve Instagram’ın kullanabileceği verileri kısıtlaması sonrası Meta’nın reklam gelirleri kayda değer derecede düşüş gösterdi. Karar sonrası şirket iki çeyrek üst üste gelirlerinde düşüş yaşadı ve Şubat ayında 230 milyar dolar kaybetti.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama