SpaceX açıkladı: Teknelerde Starlink kullanımı aylık 5 bin dolar olacak!

Geçtiğimiz günlerde ABD Federal İletişim Kurulu'ndan (FCC) hareket halindeyken Starlink kullanımı için onay alan SpaceX, tekneler için aylık ücretini 5 bin dolar açıkladı. Yüksek fiyata sosyal medyadan birçok kullanıcı tepki gösterdi.

SpaceX açıkladı: Teknelerde Starlink kullanımı aylık 5 bin dolar olacak!
SpaceX açıkladı: Teknelerde Starlink kullanımı aylık 5 bin dolar olacak!
GİRİŞ 08.07.2022 10:35 GÜNCELLEME 08.07.2022 10:40

SpaceX, FCC'den onay alması sonrası servislerini güncellemeye başladı. Şirket, FCC'den hareket halindeyken de internet hizmeti verme iznini almasından birkaç gün sonra, tekneler, gemiler ve yatlar için Starlink Maritime'yi duyurdu.

Martime ile denizdeyken 350 Mbps'ye varan indirme hızı sağlanabiliyor. Okyanusun ortasında, kıyıya çok uzakta olunsa bile yüksek hızda ve düşük gecikmeyle internet sunulması teknolojinin geldiği nokta açısından sevindirici bir gelişme. Ancak, bu hizmetten yararlanmanın maliyeti oldukça yüksek.

Starlink Maritime Anteni

Kullanıcılar ilk olarak anten donanımı için 10 bin doları peşin olarak ödeme zorundalar. Starlink Maritime'nin aylık ücreti ise 5 bin dolar. Ancak kullanıcılara aboneliklerini kullanmadıkları zaman servisi duraklatabilme seçeneği sunuluyor.

ELON MUSK: STARLİNK'TEN ÖNCE AYLIK 150 BİN DOLAR ÖDÜYORDUM

Sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine SpaceX'in sahibi Elon Musk, Twitter'da Starlink Maritime'ın antenlerinin konuttakilerden farklı olduğunu açıklayarak, antenlerin dalgalı denizlerde ve şiddetli fırtınalarda bağlantıyı sürdürme gücüne sahip olduklarını söyledi. Musk, ayrıca antenlerin "tuzlu sular, sert rüzgarlar ve fırtınalara" dayanabilecek şekilde tasarlandığını söyleyerek SpaceX'in gemilerinde "çok daha kötü bir bağlantı" için ayda 150 bin dolar ödediğini söyledi.

SpaceX'in Starlink için her ne kadar yerel fiyatlandırma yapacağı düşünülse de ülkemizde hizmet vermeye başladığında Maritime'nin ucuz olmayacağı şimdiden söylenebilir.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor