Apple Watch Series 8 parmak izi okuyucu ile ödemelerde devrim yaratacak

Apple'ın bu yıl tanıtacağı yeni akıllı saat modeli Watch Series 8 için yeni bir patent aldığı ortaya çıktı. Apple, yeni model akıllı saatlerinde artık parmak izi okuyucusuna da yer verecek.

Apple Watch Series 8 parmak izi okuyucu ile ödemelerde devrim yaratacak
Apple Watch Series 8 parmak izi okuyucu ile ödemelerde devrim yaratacak
GİRİŞ 08.07.2022 11:25 GÜNCELLEME 08.07.2022 11:25

Daha önce hiçbir akıllı saatte parmak izi okuyucu bulunmuyordu. Ancak Apple Watch Series 8 ile artık akıllı saatlerde artık parmak izi okuyucu olacak. Apple'nin bununla ilgili daha önce patent başvurusu yaptığı ortaya çıktı.

Yukarıda patent başvuru dosyasından alınan görselden de göreceğiniz üzere Apple, parmak izi okuyucusunu aynı zamanda güç tuşu olarak da konumlandırmış. Android telefonlarda görmeye alışık olduğumuz şekilde saatin yanında yer alan tuş hem güç tuşu hem de parmak izi okuyucu olarak çalışacak. 

Apple'in akıllı saatlere parmak izi okuyucusunu entegre etmesi kullanıcılara gelişmiş güvenliğin yanında ödemelerde de kolaylık sağlayacak.

NAKİTSİZ TOPLUM ARTIK HAYAL DEĞİL

Ekonomiyi elektronik olarak kayıt altına alan, ödemeyi daha güvenli ve kolay kılan nakitsiz toplum (Cashless Society), tüm finansal işlemlerin herhangi bir banknot ya da bozuk para kullanmadan dijital cüzdanlar, kartlar, internet ya da mobil bankacılık işlemleri aracılığıyla gerçekleştirilmesi anlamına geliyor.

Apple'ın bu devrimsel yeniliği kredi veya banka kartı taşımayı ortadan kaldırabilir. Apple Pay ile entegre olacak Apple Watch Series 8, ödemelerin güvenli bir şekilde tek bir dokunuşla yapılmasını sağlayabilir. Bu ve benzer yenilikler nakitsiz toplumun artık hayal olmadığını gösteriyor.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar