iOS kullanıcıları YouTube'da PiP özelliğine sonunda kavuştu

iOS kullanıcıları resim içinde resim (PiP) özelliğine sonunda kavuştu. Ancak bu özelliği kullanabilmek için YouTube Premium üyesi olmanız gerekiyor.

iOS kullanıcıları YouTube'da PiP özelliğine sonunda kavuştu
iOS kullanıcıları YouTube'da PiP özelliğine sonunda kavuştu
GİRİŞ 12.07.2022 11:27 GÜNCELLEME 12.07.2022 11:27

PiP, Picture in Picture kelimesinin kısaltmasıdır. Türkçe karşılığı ise resim içinde resim içinde resimdir. PiP özelliği sayesinde kullanıcılar ekranın istediği bir köşesine uygulamanın bir bölümünü sabitleyerek cihazı kullanmaya devam edebiliyor.

iOS için YouTube'de PiP desteği daha önce Amerika Birleşik Devletleri'ndeki YouTube premium aboneleri için zaten mevcuttu. Ancak şimdi tüm ABD YouTube kullanıcıları tarafından kullanılabilir. Resim içinde resim özelliğinden yararlanmak için premium abonelik gerekiyor. 

Google, geçen yıl resim içinde resim desteğinin hem premium üyesi olan hem de olmayan YouTube kullanıcılarına sunulacağını duyurmuştu. 1 yıllık uzun bir test sürecinin ardından tüm dünyadaki iOS kullanıcılarına PiP sonunda sunuldu.

YouTube uygulamasında PiP özelliğini test etmek için bir video açın. Ardından parmağınızı ekranın altından yukarı doğru kaydırarak YouTube'dan çıkın. Bu sayede Video, ekranın etrafında hareket ettirilebilen bir mini oynatıcıya aktarılıyor.

PiP özelliği, iOS ve iPadOS 15 ve sonraki sürümleri çalıştıran ‌iPhone‌ ve ‌iPad‌ cihazlarında kullanılabiliyor. 

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!