Çin merkezli elektrikli otomobil şirketi Xpeng çocuklar için robot midilli üretecek

Tesla'nın Çin'deki en rakiplerin Xpeng, elektrikli otomobilin yanında artık çocuklar için sürülebilir robot midilli de üretmeye başlıyor.

GİRİŞ 13.07.2022 15:57 GÜNCELLEME 13.07.2022 17:08

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticilerinden Xpeng, ilgi çeken bir ürün tanıttı. Tesla'nın Çin'deki en önemli rakipleri arasında yer alan Xpeng, Temmuz 2020'de 500 milyon dolarlık yatırım alarak dikkatleri üzerine çekmişti.

Xpeng'in amaçları arasında yalnızca elektrikli otomobil üretmek yer almıyor. Şirketin ayrıca robotik teknolojilerine odaklanan önemli bir alt şirketi de yer alıyor. Adı Xpeng Robotics olan bu alt şirket 100 milyon dolarlık yatırım aldı. 100 milyon dolarlık yatırım turu, IDG Capital liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turuna, IDG Capital'ın haricinde Xpeng ve adı açıklanmayan çeşitli yatırımcılarda katıldı. Ancak Xpeng Robotics'in çocuklar için robot midilli (Robot Unicorns) projesi yatırımcılardan tam not almayı başardı. Şirket 100 milyon doları Ar-Ge çalışmaları, ürün geliştirme ve ekibin büyütülmesi için kullanacak.

2016 yılında Xpeng bünyesinde kurulan Xpeng Robotics, evlerde kullanılabilecek robotlar üretmeyi hedefliyor. Xpeng Robotics, şu an için 300 kişilik bir ekibe sahip. Ekip, Xpeng Robotics bünyesinde geliştirdiği robotları 2 yıl içinde piyasaya sürmek istiyor.

Küçük eşyaları taşıyabilen ve aynı zamanda çocuklar tarafından sürülebilen robot midilli, çocuğu otonom bir şekilde takip ederek çocuğun güvenliğine yardımcı olabiliyor. 

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!