Asus 13. Nesil Intel işlemcilerine destek vermeye başladı

Birkaç ay içerisinde satışa sunulacak 13. Nesil Intel işlemcileri için ilk destek Asus'tan geldi. Asus halihazırda kullanılan Z690 chipset anakartları için BIOS güncellemesi yayınlayarak 13. Nesil Intel işlemcilere destek vermeye başladı.

Asus 13. Nesil Intel işlemcilerine destek vermeye başladı
Asus 13. Nesil Intel işlemcilerine destek vermeye başladı
GİRİŞ 14.07.2022 10:23 GÜNCELLEME 14.07.2022 10:23

Intel’in 13. Nesil Raptor Lake işlemcileri, daha fazla çekirdek, daha fazla bağlantı desteği, yenilenmiş çekirdek mimarisi, PCIe 5.0 SSD’ler için destek ve yüksek frekans hızlarıyla birlikte bu yıl içerisinde satışa sunulacak. Yeni nesil işlemciler, ayrıca DDR5 RAM desteği ile birlikte DDR4 desteğini de sürdürmeye devam edecek.

Bu kapsamda ASUS, 13. Nesil Intel işlemcilerini destekleyen çok sayıda Z690 anakartı için BIOS güncellemesi yayınladı. Güncellemeyi yükleyen kullanıcılar Intel'in 13. Nesil işlemcilerine büyük bir değişiklik yapmadan kolayca geçiş yapabilecek.

ASRock ise birkaç hafta öncesinde benzer şekilde bazı anakart modelleri için BIOS güncellemesi yayınlayarak 13. Nesil Intel işlemcilere destek vermeye başlamıştı. B660 ve H610 chipset'ini kullanan anakartlar içinde BIOS güncellemesi yayınlanırsa 13. Nesil Intel işlemciler bu anakartlarda çalışabilecek. Ancak henüz hiçbir firma bu anakartlar için destek sunmaya başlamadı.

Asus toplamda 23 adet Z690 anakart modeline güncelleme yayınladı. ROG, TUF, ProArt veya Prime gibi herhangi bir seriden ASUS Z690 anakartınız varsa, BIOS güncellemesi ile birlikte 13. nesil işlemciyi ekstra hiçbir bir işlem yapmanıza gerek kalmadan kullanabileceksiniz.

Ek olarak Intel, 13. Nesil işlemciler çıktığında 700 serisi chipsetleri de eş zamanlı olarak piyasaya sürmeyi hazırlanıyor. 

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu