Twitter'dan açıklama geldi! Twitter'a yaklaşık 1 saat erişilemedi

Türkiye saati (TSİ) ile saat 14.57'de Twitter'da başlayan erişim problemi yaklaşık 1 saat sürdü. Dünya geneli yaşanan erişim probleminin ardından şirketten konuyla ilgili açıklama geldi.

Twitter'dan açıklama geldi! Twitter'a yaklaşık 1 saat erişilemedi
Twitter'dan açıklama geldi! Twitter'a yaklaşık 1 saat erişilemedi
GİRİŞ 14.07.2022 16:11 GÜNCELLEME 14.07.2022 16:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Twitter'da yaklaşık 1 saattir ABD ve Avrupa kullanıcıları erişim problemi yaşıyor. Twitter'ın Elon Musk'a dava açmasından sonra erişim probleminin meydana gelmesi milyonlarca kullanıcının dikkatini çekti. Birçok kullanıcı Twitter'ın çökme nedenini Elon Musk ile devam eden sürece bağlıyor.

Musk, Twitter'ın bot ve spam etkinliği hakkında bilgi taleplerini karşılayamadığı öne sürerek 44 milyar dolarlık bir satın alma anlaşmasını feshetmişti.

Bu, Şubat ayından sonra Twitter için ilk büyük ölçekli bir kesinti. Twitter Şubat ayında iki kez çöktü ve kullanıcılar bugün olduğu gibi saatlerce Twitter'a erişememişti. 

Twitter'daki kesinti TSİ ile 14.57 başladı ve kesinti ABD ve Avrupa genelinde devam ediyor. Şimdiye kadar bildirilen erişim problemlerinin yaklaşık yüzde 57'si Twitter'ın mobil uygulamasında, yüzde 35'i web sitesinde ve son olarak yüzde 8'i ise API servislerinde oldu.

TWİTTER'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Twitter tarafından yapılan açıklamada erişim problemi kabul edilerek "Olası kesintiler için şu anda bu sorunu araştırıyoruz" denildi. Daha sonra Twitter'ın destek sayfası bir tweet atarak "Bazılarınız Twitter'a erişimde sorun yaşıyorsunuz.Twitter'ı herkes için tekrar çalışır hale getirmek için çalışıyoruz. Bizimle olduğunuz için teşekkürler" dedi.

TWİTTER'DAKİ SORUN DÜZELTİLDİ

Saatler süresin kesintinin ardından Twitter'daki sorun tüm dünyada giderildi. Kesintiden web sitesinin yanında iOS ve Android mobil uygulamaları ile TweetDeck gibi hizmetler de etkilendi. Twitter'da şu an için herhangi bir problem bulunmuyor.

 
KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • Muro 1 yıl önce Şikayet Et
    Iyi de kıyamet mi kopmuş felaket mi olmuş ınsanlar tam manyak oldu net gitti panik hic olmasa ne olarak sanki digital hayat geldi insanlar tam oldu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor