ABD'de yeni geniş bant ağ standardı: En az 100 Mbps indirme ve 30 Mbps yükleme hızı

ABD'de Federal İletişim Kurulu (FCC) başkanı Jessica Rosenworcel yeni bir geniş bant ağ standardı önerisinde bulundu. Rosenworcel, evlerde en az 100 Mbps indirme (download) ve 30 Mbps yükleme (upload) hızı olması gerektiğini söyledi.

ABD'de yeni geniş bant ağ standardı: En az 100 Mbps indirme ve 30 Mbps yükleme hızı
ABD'de yeni geniş bant ağ standardı: En az 100 Mbps indirme ve 30 Mbps yükleme hızı
GİRİŞ 17.07.2022 17:36 GÜNCELLEME 17.07.2022 17:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tüm dünyada hızlı internet için yatırımlar son hızla devam ediyor. ABD'de FCC Başkanı Jessica Rosenworcel, ajansın geniş bant hız standardını indirme tarafında 25Mbps'den 100Mbps'ye, yükleme için ise 3Mbps'den 20Mbps'ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Rosenworcel'in "Ulusal geniş bant standardını indirme için saniyede 100 megabit'e ve yükleme için saniyede 20 megabit'e çıkarmayı teklif ediyoruz" dediği açıklamada Rosenworcel ayrıca "gelecek için 1Gbps indirme 500Mbps'lik yükleme hızı için ayrı bir ulusal hedef" önerisinde bulundu.

FCC Başkanı Jessica Rosenworcel

25/3Mbps'lik standart, Ocak 2015'te o zamanki FCC başkanı Tom Wheeler tarafından kabul edilmişti. Wheeler'in ardından gelen  Ajit Pai Ocak 2021'de 25 Mbps indirme ve 3 Mbps yükleme hızlarının ev İnternet kullanıcıları için hala yeterince hızlı olduğuna karar vererek bu standardı artırma gereği duymadı.

Rosenworcel açıklamasında, "İnternet kullanıcılarının ihtiyaçları, özellikle hayatın büyük bir kısmını çevrimiçi ortama taşıyan küresel bir sağlık salgını sırasında, uzun zaman önce FCC'nin 25/3 hız standardını aştı. 25/3 metriği sadece zamanın gerisinde kaldı" dedi.

Rosenworcel, önerdiği yeni hız standardı komisyon üyeleri tarafından oylanarak kabul edilmesi gerekiyor. Eğer oylama sonunda bu standart kabul edilirse tüm internet servis sağlayıcıları tüm abonelere en az 100 Mbps indirme ve 30 Mbps yükleme hızı sunmak zorunda olacak.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    cok geri kalmislar bende yuz arti yuz de neye yarar daha bilmiyorum biraz daha para verirsen uc kat daha hiz var bu devir de direk bakiyorsun cok seye
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar