Instagram'da 15 dakikadan kısa tüm videolar arık Reels olarak paylaşılacak

Instagram'ın en çok beğenilen özelliklerinden bir tanesi olan Reels'de yeni bir güncellemeye gidiliyor. Yeni güncelleme sonrası 15 dakikadan kısa tüm videolar Reels olarak paylaşılacak.

Instagram'da 15 dakikadan kısa tüm videolar arık Reels olarak paylaşılacak
Instagram'da 15 dakikadan kısa tüm videolar arık Reels olarak paylaşılacak
GİRİŞ 22.07.2022 11:42 GÜNCELLEME 22.07.2022 11:42

Sosyal medya platformu Instagram, 15 dakikadan kısa yeni video gönderilerinin artık Reels olarak paylaşılacağını duyurdu. Bu değişiklikten önce yayınlanan videolar ise Reels'e dönüştürülmeyecek.

Yeni özelliği birkaç hafta öncesinden test etmeye başlayan Instagram, önümüzdeki haftadan itibaren yeni güncellemeyi tüm hesaplara uygulamaya başlayacak. Instagram, yeni güncellemenin Instagram'ın daha sürükleyici ve tam ekran bir deneyim sunma çabalarının bir parçası olduğunu belirtti.

Şirket ayrıca, uygulamadaki tüm videolar için tek bir ana sayfa oluşturmak amacıyla kullanıcı profillerindeki video ve reels sekmelerini de bir araya getiriyor.

Bu değişiklikle, hesabınız herkese açıksa ve reels’e dönüşen bir video yayınlarsanız, herkes videonuzu keşfedebiliyor. Hesabınız gizli olarak ayarlanmışsa da reels videonuz yalnızca takipçileriniz tarafından görülebiliyor. Ayrıca reels yayınladığınızda, hesabınız herkese açıksa herkes videonuzla bir remiks oluşturabiliyor. Ancak, hesap ayarlarınızdan kullanıcıların reels videonuzu yeniden düzenlemesini engelleyebiliyorsunuz.

Bu değişikliğe ek olarak Instagram, kullanıcıların reels oluşturması ve paylaşması için yeni yollar sunduğunu da duyurdu. Sosyal medya devi, kullanıcıların aynı anda içeriği ve tepkilerini kaydetmesine olanak tanıyan yeni bir "ikili" özellik sunuyor. Instagram kamerasındaki  özelliğini kullanarak başka bir bakış açısı paylaşmak için telefonunuzun ön ve arka kameralarını aynı anda kullanarak kayıt yapabilirsiniz.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!