İş ile ilgili yazışmalarda kullanmamanız gereken emojiler belirlendi

Slack tarafından Kuzey Amerika, Asya ve Avrupa'da 9 bin 400 çalışan üzerinde yapılan araştırmaya göre iş ile ilgili yazışmalarda emoji kullanımı iletişimi hızlandırıyor. Ancak bazı emojilerin kullanımı yanlış anlaşılıyor.

İş ile ilgili yazışmalarda kullanmamanız gereken emojiler belirlendi
İş ile ilgili yazışmalarda kullanmamanız gereken emojiler belirlendi
GİRİŞ 22.07.2022 17:43 GÜNCELLEME 22.07.2022 17:43

Bulut tabanlı bir ekip iş birliği uygulaması olan Slack, hem evde hem de işte emojiye yönelik küresel tutumları araştırmak için dil uygulaması Duolingo ile birlikte iş birliğine giderek Kuzey Amerika, Asya ve Avrupa'da 9 bin 400 çalışan ile bir anket çalışması yürüttü.

Anket çalışması özellikle emoji kullanım alışkanlıkları ve karşı tarafta emojinin ne anlama geldiği üzerine yoğunlaştı. 

Ankete katılanların yarısından fazlası (%58) iş yerinde emoji kullanmanın daha az kelimeyle ayrıntılı bir şekilde iletişim kurmalarına olanak tanıdığını söylerken, %55'i de emoji kullanımının işyerinde iletişimi hızlandırabileceğini belirtti. 

Çalışmada bir şeye bakmak veya bir şeyi gözden geçirmek için "gözler" emojisi (), bir şeyi tamamlandı olarak işaretlemek için "yeşil tik" emojisi (️) ve bir işi yapmayı kabul etmek için "el kaldırma" emojisinin () çok sık kullanıldığı tespit edildi.

Kullanıcıların yarısından fazlası (%57) emoji olmadan mesajların "eksik" olduğuna inanıyor. Ayrıca üçte ikisinden fazlası (%67) emoji kullanımını doğru anlayan birine mesaj gönderirken kendilerini daha yakın ve daha bağlı hissediyorlar.

İŞ İLE İLGİLİ YAZIŞMALARDA YANLIŞ ANLAŞILMAYA NEDEN OLAN EMOJİLER TESPİT EDİLDİ

Ankette katılımcılara en çok hangi emoji geldiğinde yanlış anladıkları da soruldu. Soruya katılımcıların büyük bir çoğunluğu öpücük emojisi  () cevabını verdi. Öpücük emojisinin ardından dil emojisi (), aslında kakaolu dondurma olan ancak gülen kaka olarak bilinen emoji () ve patlıcan emojisi () çalışanlar tarafından iş ile ilgili yazışmalarda en çok yanlış anlaşılmaya neden olan emoji oldu.

HER EMOJİ HERKES İÇİN AYNI ANLAMA GELMİYOR

Araştırmada çeşitli popüler emojilerin deşifre edilmesinin zor olduğu ve farklı grupların emojileri farklı anlamlarla ilişkilendirdiği bulundu. Örneğin bazı katılımcılar şaşırtıcı bir şekilde, "biraz gülen yüz" emojisinin ()  "derin bir kızgınlığı veya güvensizliği" temsil ettiğini söyledi.

Slack ürün yönetimi kıdemli direktörü Olivia Grace emojilerle ilgili “Slack'te emojiyi seviyoruz. İnsanların çok çeşitli duyguları verimli bir şekilde ve bazen kelimelerin yapamayacağı şekilde aktarmalarına izin veriyorlar. Hibrit çalışma benimsenmeye devam edilirken emoji, insanların birbirini tanımasına, amacını netleştirmesine ve çalışmaya biraz renk, derinlik ve eğlence katmasına yardımcı oluyor" dedi.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?