Apple'dan ucuz iPhone 12 Pro hamlesi! Yakında Türkiye'de de hayata geçecek

Apple 'dan yüksek enflasyon sonrası ABD'deki iPhone 12 Pro fiyatlarını ucuzlatmak için yeni bir hamle geldi. Apple'ın yeni hamlesinin Türkiye'de de hayata geçme ihtimali bulunuyor.

GİRİŞ 25.07.2022 09:43 GÜNCELLEME 25.07.2022 09:48

Tüm dünya artış gösteren enflasyon ve çip kıtlığı elektronik ürünlerde fiyatların artmasına neden oluyor. Özellikle bazı Apple ürünleri son yıllarda asgari ücretin onlarca katı fazlasına satılmaya başlandı. Apple'dan konuyla ilgili yeni bir hamle geldi. ABD'de ucuz iPhone 12 Pro için Apple, yenilenmiş ürün satışına başladı.

Genellikle çizilme, kırılma vb. nedenlerden dolayı tamire götürülmüş ve bakımı yapılmış telefonlar sıfıra yakınsa bu ürünlere yenilenmiş ürün deniliyor. Bu ürünler daha sonra markalar tarafından çok uygun fiyatlara satışa sunuluyor. Apple'^da ABD’deki stoklarına yenilenmiş iPhone 12 Pro ürünlerini ekledi.

YENİLENMİŞ IPHONE STOKLARI KISA SÜREDE TÜKENDİ

Aslında yenilenmiş iPhone 12 Pro hamlesi Apple için  yeni bir gelişme değil. Apple daha önce de yenilenmiş iPhone 12 Pro satışına başlamıştı. Ancak stoklar kısa sürede azalmaya başladı. En son ise Nisan ayında tamamen tükendi. Bunun üzerine Apple stoklarını yenilediğini açıkladı.

ABD’de satışa çıkan yenilenmiş iPhone 12 Pro, 759 dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. Apple iPhone 12 Pro’nun sıfır fiyatı ise ABD’de 900 dolardan başlıyor. 

Yenilenmiş ürünlere Apple tarafından yalnızca 1 yıllık bir garanti veriliyor.

YENİLENMİŞ IPHONE ÜRENLERİNİN TÜRKİYE'DE DE SATIŞ İHTİMALİ BULUNUYOR

Geçtiğimiz günlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından görüşe açılan Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Yönetimi Yönetmeliği Taslağı'na göre Türkiye'de yenilenmiş elektronik cihazlar ithal izni geliyor. 

Yönetmelik taslağında göre yurtdışında yenilenmiş olan elektronik cihazlarla elektrikli cihazların ithaline izin verildiği görülüyor. Yeni yönetmelik taslağı onaylanırsa Bakanlık tarafından lisans almış şirketler artık atık olmadığı ispatlanan kullanılmış ya da yenilenmiş cihazları da ithal edilebilecek. İthalata ilişkin düzenlemeyi ise Ticaret Bakanlığı düzenleyecek.

Yenilenmiş elektronik cihazlara ithalat izni geliyorYenilenmiş elektronik cihazlara ithalat izni geliyor

Dağıtım-distribütör şirketleri de yeni ürün sattıklarında, tüketicinin aynı tür eski cihazını almakla yükümlü olacak. Ancak dağıtıcı veya distribütör şirketler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın sistemine kayıtlı olmayan üreticilerin ürünlerini satamayacak. Bu kapsamda yenilenmiş Apple ürünlerinin Türkiye'de de satış ihtimali bulunuyor.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar