Netflix'e yeni bir yerli rakip daha geliyor! Yeni platformun adı ve logosu yayınlandı

Blutv, GAIN ve Exxen'in ardından yeni bir yerli video akış hizmeti daha pazara girmeye hazırlanıyor. Yeni dijital platformun adı ve logosu da yayınlandı.

Netflix'e yeni bir yerli rakip daha geliyor! Yeni platformun adı ve logosu yayınlandı
Netflix'e yeni bir yerli rakip daha geliyor! Yeni platformun adı ve logosu yayınlandı
GİRİŞ 27.07.2022 10:04 GÜNCELLEME 27.07.2022 10:04

Yeni kurulacak yerli video akış hizmeti Netflix, Disney Plus ve Amazon Prime gibi uluslararası alanda hizmet veren güçlü alternatiflerin  yanında Blutv, GAIN ve Exxen gibi yerli alternatiflere de rakip olacak.

Ülkemizde hizmet vermeye devam eden platformlara rakip olması beklenen ilk platformla ilgili bugün yeni gelişmeler yaşandı. Ortaya çıkan bilgilere göre yeni yerli dijital platformun ismi ‘Başlat’ oldu. Başlat’ın Key Play Medya’ya ait olduğu ve medya sahibinin ise Yiğit Doğan Çelik isimli bir iş insanı olduğu belirtildi. Başlat’ın internet sitesi ve sosyal medya hesaplarına da şu anda erişebiliyor.

Geçtiğimiz haftalarda dijital bir platform için 65 milyon dolarlık bütçe ayrıldığı ve bu platformun yakında duyurulacağı haberleri gündeme gelmişti. Aynı haberde RTÜK onayının da alındığı bilgisine yer verilmişti. Bu haberlerden kısa bir süre ortaya çıkan Başlat’ın da bahsi geçen dijital platform olabileceği ileri sürüldü. 

Başlat’ın nasıl bir platform olacağı ve kullanıcılara neler sunacağı henüz belirsizliğini koruyor. Platformun sahibi olduğu söylenen Yiğit Doğan Çelik veya Key Play Medya’dan da konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi. 

TRT YERLİ VİDEO AKIŞ HİZMETİ ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ

Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı (ATGV) Eğitim ve Sosyal Tesisi'nde İletişim Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen "Stratcom Youth" etkinliğine geçtiğimiz aylarda katılan TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, Netflix alternatifi dijital platformun geleceğini resmi olarak duyurdu.

Ayrıca Türkiye merkezli bir yapım şirketi olan T World Entertainment and Productions, T World adını verdiği yeni sinema evrenini duyurdu. Film ve dizilerin yanı sıra video oyunu ve kitapların da yer alacağı bu sinematik evrenin ilk bölümleri TRT'nin yeni platformunda yayınlanacak. 

T World Sinema Evreni karakterleri çevre sorunları, savaşlar ve salgın hastalıklar gibi evrensel zorlukların yanı sıra kendi evrenlerinden gelen kötü adamların üstesinden gelmek için en son teknolojiyi ve bilgeliğini kullanan yaklaşık 35 ölümlü süper kahramanı içerecek. İlk dizide Altay dahil altı süper kahraman ve dört kötü adam tanıtılacak.

Tüm sezonlar Ocak 2023'te TRT'nin yeni seç-izle servisinde (VOD) yayınlanacak. Bu, TRT'nin yeni platformu için ilk projesi olacak. 

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil