İlk kez 152 yıl önce kaydedilmişti! İstanbul'da meteor yağmuru

İstanbul Kilim koyunda dün Stop-Motion tekniği ile kaydedilen görüntülerde 'Delta Aquarids' adı verilen meteor yağmuru da kaydedildi. Bu doğa olayı ilk kez 1870 yılında kaydedilmişti.

GİRİŞ 30.07.2022 10:08 GÜNCELLEME 30.07.2022 10:09
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Delta Aquarids meteor yağmuru her sene Temmuz sonu ile Ağustos ortası arasında kuyruklu yıldızın parçalanması sonucu yaşanan görsel şölen İstanbul'da da kaydedildi. 

Marsden ve Kracht Sungrazing kuyruklu yıldızlarından kopan parçalar 18 Temmuz'dan bu yana Dünya atmosferine giriyorlar. Ancak dün gece meteor yağmurunda bir zirve yaşandı.

Bu meteor yağmuru en iyi şekilde Ekvator'dan gözlemlenebiliyor. Ancak dün gece Kuzey Yarımküre'den de gözlenebildi. O anlar ise AA tarafından Stop-Motion tekniği kayda alındı. 

Meteor yağmuru, bir miktar meteorun gece gökyüzündeki bir noktadan ortaya çıkarak ışık yaydığı gözlemlenen göksel bir olaydır. Meteorların çoğu bir kum tanesinden daha küçüktür, bu nedenle neredeyse tamamı parçalanır. Ağırlığı tonları bulan bazı meteorlar da vardır. Ancak Dünya'nın yüzeyine asla çarpmazlar.

İlk kez G. L. Tupman tarafından 1870 yılında 27 Temmuz ile 6 Ağustos arasında 65 meteor gözlemi ile kaydedilen bu yıllık olay bu sene 31 Ağustos'a kadar belli aralıklarla yeniden görülecek.

KAYNAK: AA, HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 6
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesin 1870 te de slow motion cekmistir gavur kamerasi. Eee icat kimdeyse hikmet onda ister adini slow koyar ister speedy isterse split bile koyar.
    Cevapla
  • oguz 1 yıl önce Şikayet Et
    ulenn dünyanın düz olduguna inanıp müslümanım diyenlerde var la biraz okuyup gelişin be zumer suresi 5.ayet sarmayı ifade eder ordaki kelime sarıyoruz diyor geceyi gündüze gündüzüde geceye sarıp örtüyor diyor vs daha var ayet gene bunla ilgili veuzayada çıkıyorlar o teknoloji var inanmayan bir tarafından sallıyor elinde ne ilim varne kanıt var neteknoloji var oturdugu yerden sallıyor yavnediyek böyle adamlara nedesek az komedi alem :) uydulara inanıyor bunca teknolojiye inanıyorda oncaz şeye inanmıyor :D komedi ya :)
    Cevapla
  • Serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    Stop-Motion değil bu. Bunun adı time-lapse. Arada önemli fark var. Stop motion da olay aynı anda sıralı/farklı konumdaki birçok kamera ile çekilir. Birer kare alınıp video üretilir. Time-lapse yönteminde ise tek kamera vardır, ayarlanan zaman aralığında (mesela 1 dk) tek kare çekilir sonra bu karelerden video üretilir...
    Cevapla
  • avni 1 yıl önce Şikayet Et
    dünya düzdür, meteor falan düştüğü yok bunnar hep amariganın oyunları gök yüzüne sabitledikleri ajan kameraları düşerken ortaya delil bırakmasın diye yanarak düşüyor . . . . . :D
    Cevapla
  • ABDULLAH 1 yıl önce Şikayet Et
    1870 mi, 1970 mi? Elbette 1870 diyeceksiniz de ilk bakışta neden 1970 tarihini görüyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor