ABD yaptırımları sonrası HarmonyOS 470 milyon cihaza yüklendi

ABD'nin yaptırımları nedeniyle Google tarafından Android lisansı iptal edilen Huawei, geliştirdiği HarmonyOS isimli işletim sisteminin dünya çapında 470 milyon kişi tarafından kullanıldığını açıkladı.

ABD yaptırımları sonrası HarmonyOS 470 milyon cihaza yüklendi
ABD yaptırımları sonrası HarmonyOS 470 milyon cihaza yüklendi
GİRİŞ 09.08.2022 10:09 GÜNCELLEME 09.08.2022 10:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD'nin Çin merkezli Huawei'ye ağır yaptırımları sonrası kendi işletim sistemini geliştirmek zorunda kalan firma, bu kapsamda geliştirdiği HarmonyOS'un 470 milyon kişi tarafından yüklendiğini açıkladı.

Üç yıllık çalışmanın ürünü olan HarmonyOS işletim sistemi daha kararlı hale geldi ve ekosistem önemli ölçüde büyüdü. Şu anda en az 8 şirket, açık kaynak HarmonyOS'a dayalı 14 endüstri dağıtımı yayınladı. HarmonyOS, yalnızca akıllı telefonlara değil, aynı zamanda akıllı saatlere, akıllı ev aletlerine, araç sistemlerine ve televizyonlara da güç veren güçlü bir işletim sistemi.

Şanghay Menkul Kıymetler Borsası'na göre, HarmonyOS işletim sisteminin çeşitli sürümlerini çalıştıran cihaz sayısı şimdiden 470 milyon birimi aştı.

Huawei, HarmonyOS 1.0'ı duyurduktan sonra, şirket yöneticilerinden Yu Chengdong, işletim sisteminin başlangıçta IoT (nesnelerin interneti) cihazları için geliştirildiğini, ancak ABD yaptırımları nedeniyle Huawei'nin işletim sistemini akıllı telefonlar için de kullanmaya karar verdiğini söylemişti.

İşletim sisteminin ikinci sürümünün piyasaya sürülmesiyle, cihazların listesi önemli ölçüde genişletildi. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan üçüncü sürümle birlikte de işletim sisteminin işlevselliği daha da ileri boyutlara taşınmış oldu.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    bence fena degil android gunceleme vermiyor cok program sorun oluyor idi bunu yukledim ordan yukliyorum cin en dogru adimi atti zaman ile daha da iyi olur kesin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den 10 yıl sonra Doğu Kudüs'te ilhak
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi