Apple, "iOS 16 Beta 5" ile 5 yıl önce kaldırdığı seçeneği geri getirdi

iPhone X ile çentik tasarıma geçen Apple, aynı zamanda pil seviyesi göstergesini de kaldırmıştı. "iOS 16 Beta 5" ile birlikte kullanıcılar artık sağ üstteki batarya simgesinin üstünden pil seviyesini görebilecek.

Apple, "iOS 16 Beta 5" ile 5 yıl önce kaldırdığı seçeneği geri getirdi
Apple, "iOS 16 Beta 5" ile 5 yıl önce kaldırdığı seçeneği geri getirdi
GİRİŞ 09.08.2022 11:45 GÜNCELLEME 09.08.2022 11:45

iPhone X ile birlikte çentik tasarımını benimseyen Apple, pil yüzdesi göstergesini de kaldırmıştı. Bu nedenle kullanıcılar denetim merkezini açmadan kalan pil yüzdesini göremiyordu.

Pek çok kullanıcı bu nedenle Apple'a tepki gösteriyordu. Ancak Apple, pil yüzdesi göstergesini durum çubuğuna nihayet geri getiriyor.

iOS 16'nın son beta sürümünde pil yüzdesi batarya simgesinin hemen üstünde gösteriliyor. Bu özellik, iOS'un pil ayarlarında etkinleştirilebiliyor.

Ancak bu özellik  iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 Mini ve iPhone 13 Mini'de kullanılamıyor. Konuyla ilgili Apple resmi bir açıklama yapmadı ancak şirketin bu kararı almasında bu modellerin çentikli tasarıma sahip olmasının etkili olduğu iddia edildi. Ancak iOS 16'nın gelecek sürümlerinde bu modellerin de desteklenme ihtimali bulunuyor.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı