Apple ve Google arasında 'RCS' savaşı! Google Apple'a karşı kampanya başlattı

Google, SMS ve MMS'lerin yerine RCS'nin (Zengin İletişim Servisleri) geçeceğine inanıyor. Bu kapsamda Apple'a cihazlarında RCS'nin desteklenmesi amacıyla Google yeni bir kampanya başlattı.

Apple ve Google arasında 'RCS' savaşı! Google Apple'a karşı kampanya başlattı
Apple ve Google arasında 'RCS' savaşı! Google Apple'a karşı kampanya başlattı
GİRİŞ 10.08.2022 10:14 GÜNCELLEME 10.08.2022 11:34

Google, iPhone'da RCS'yi (Zengin İletişim Servisleri) benimsemediği için Apple'a karşı baskılarını artırdı. RCS, SMS ve MMS'nin yerini alması amaçlanan, Android ve iOS kullanıcıları arasındaki mesajlaşma deneyimini iyileştirecek bir dizi teknik gelişmeye sahiptir. Google şimdi, Apple'ın RCS konusundaki fikrini değiştireceği umuduyla bir "Mesajı Al" kampanyası başlattı.

Google, resmi Android sitesinde Apple'a açıkça çağrıda bulundu. "Apple'ın mesajlaşmayı düzeltmesinin zamanı geldi" başlığıyla yayınlanan açıklamada Google'ye "Sorun baloncukların rengiyle ilgili değil. Bulanık videolar, bozuk grup sohbetleri, eksik okundu bilgileri, Wi-Fi üzerinden mesaj yazılmaması ve daha fazlasını içeriyor. Bu sorunlar , Apple'ın iPhone'larının modern mesajlaşma standartlarını benimsemeyi reddetmesinden kaynaklanmaktadır" dedi.

Mesajın hemen altında yer alan butona tıklandığında ise Apple'a doğrudan tweet atılabiliyor. Tweet'te ise "Apple, mesajlaşma deneyimimi bozmayı bırak" ifadelerine yer veriliyor.

 

Apple iPhone ve Android arasındaki mesajları 90'lar ve 2000'lerin modası geçmiş teknolojileri olan SMS veya MMS'e dönüştürüyor. Bu nedenle Google, RCS'yi  iPhone ve Android cihazlar arasında kusursuz mesajlaşmada tek çözüm yolu olarak görüyor.

Akıllı telefon kullanıcıları, SMS’i yerine WhatsApp, Telegram gibi daha gelişmiş mesajlaşma uygulamalarını kullanmayı tercih ediyor. Ancak buna rağmen hala yılda 8 trilyon kısa mesaj gönderilmeye devam ediliyor. Google bu nedenle Android’deki SMS deneyimini geliştirmek için Google RCS'yi piyasaya sürdü.

Google RCS, bildiğimiz SMS ve MMS hizmetlerinin üzerine daha fazla özellik eklenerek, halihazırdaki mesajlaşma yazılımları deneyimini sunmaya çalışıyor. Bu özellikler içinde; bağımsız mesajlaşma, birebir sohbet, grup sohbeti, okundu bilgisi, ‘yazıyor’ bilgisi, içerik paylaşımı, dosya transferi, sesli mesaj, yüksek çözünürlüklü görüntü ve videolar, konum paylaşımı gibi pek çok detay bulunuyor.

Google, Mayıs ayı itibariyle aylık 500 milyon aktif kullanıcının RCS'yi kullandığını açıkladı.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma