Netflix, Disney+ gibi platformların içerikleri yakında YouTube üzerinden izlenebilecek

YouTube'un, Netflix, Disney+ gibi diğer çevrim içi yayın platformlarına abone olmayı sağlayacak bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. İddialara göre 18 aydır üzerinde çalışan yeni özellik bu sonbaharda kullanıma sunulacak.

 Netflix, Disney+ gibi platformların içerikleri yakında YouTube üzerinden izlenebilecek
Netflix, Disney+ gibi platformların içerikleri yakında YouTube üzerinden izlenebilecek
GİRİŞ 14.08.2022 16:11 GÜNCELLEME 14.08.2022 16:11

İnsanların belli ücretler karşılığında dizi, film gibi içerikleri izlemesine olanak tanıyan video akış hizmetleri, hem ülkemizde hem de dünyada gittikçe popülerleşiyor. YouTube’da bu popülerlik karşısında kazançlarını artırmak için abonelerinin video akış hizmetlerine üye olmasına olanak tanıyacak bir özellik üzerinde çalışıyor.

Wall Street Journal'ın haberine göre YouTube, üyelerinin diğer yayın platformlarına abone olmasını sağlayacak 'Kanal Mağazası' özelliğini kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Diğer hizmetler için YouTube üzerinden abonelik satın almayı sağlayan bu özellik üzerinde 18 aydır çalışıldığı belirtiliyor.

Açıklamalara göre bu özellik, ‘channel store’ ismi verilen bir online mağaza vasıtasıyla kullanılabilecek. Bunun yanı sıra özelliğin sonbahar aylarında sunulacağı ve şirketin diğer platformların buna dahil olması için görüşmeler halinde olduğu aktarılıyor.

Özelliğin ilk aşamada ABD’de erişime açılacağı, ancak ilerleyen zamanlarda daha geniş çapta kullanıma sunulabileceği de gelen haberler arasında yer alıyor.

Yeni özelliğin YouTube’un yayın platformları için yeni bir reklam alanı olacağını gösteriyor. Video akış platformları YouTube üzerinden yayınladıkları pilot bölümün ardından izleyicinin abone olması çağırısında bulunup YouTube izleyicisini kendi platformuna abone yapılabilecek.

Ek olarak YouTube’un buradan elde edilecek gelirleri ortaklar ile paylaşmayı düşündüğünü, ancak bunun her ortakta farklılık gösterebileceği kaydediliyor.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den yeni Refah duyurusu! Çok sayıda şehit var! Hamas ve İslami Cihad'dan açıklama
Ekonomiden güzel haber! Türkiye 20 ülkelik listeden çıkıyor