Fiyatı şok etti! Samsung'un 55 inç boyutunda oyuncu monitörü Odyssey ARK ön satışa çıktı

Televizyonlar ve monitörler arasındaki çizgi giderek bulanıklaşıyor. Samsung, Odyssey ARK oyuncu monitörü 55 inç boyutuyla alanında tek oyuncu monitörü. Şirket, yeni monitörünü yurt dışında ön satışa çıkardı ancak fiyatıyla şok etti.

Fiyatı şok etti! Samsung'un 55 inç boyutunda oyuncu monitörü Odyssey ARK ön satışa çıktı
Fiyatı şok etti! Samsung'un 55 inç boyutunda oyuncu monitörü Odyssey ARK ön satışa çıktı
GİRİŞ 15.08.2022 17:40 GÜNCELLEME 15.08.2022 17:40

Samsung'un, geçtiğimiz CES fuarında tanıttığı 55 inç boyutundaki Odyssey Ark monitörü Eylül ayında piyasaya sürülecek. Bu dev monitörü ön siparişe açan Samsung, fiyat politikasıyla şok etkisi yarattı.

Teknik özelliklere ve monitörün kendisine bakıldığında, birçok oyuncu için hayranlık uyandıran monitör, yurt dışında 3 bin 499 dolar fiyatıyla ön satışa çıktı. Bu miktar TL'ye çevrildiğinde yaklaşık olarak 70 bin liraya karşılık geliyor.

Samsung tarafından ön siparişe açılan Odyssey Ark, özellikleri ile göz kamaştırıyor. 1440 x 5150 (4K olabilir) çözünürlüğe sahip monitör, 165 Hz ekran yenileme hızı ve 1 ms tepkime süresi sunan bir panel kullanıyor. 

Buna ek olarak, ekranın kavis oranı 1000R. 55 inç boyutunda bir monitör ilk kez 1000R eğrilik oranına sahip. 

Ekran boyutunu 55 inç ile 27 inç arasında ayarlanabiliyor, ayrıca en boy oranını (16:9, 21:9 veya 32:9) olarak seçebiliyorsunuz ve ekranı bir veya daha fazla uygulamayla kullanabiliyorsunuz. Böylece 55 inçlik boyutu itibariyle Odyssey Ark 2-3 farklı monitörün işini tek başına görüyor.

HDR desteği de bulunan cihaz en yüksek 600 nit parlaklığa kadar çıkabiliyor. Panel türüne baktığımızda ise QLED Dual QHD IPS olarak belirtildiğini görüyoruz.

Güç tüketimi tarafında ise en yüksek 140W’a kadar çıkabileceği söyleniyor.

Monitör ilk duyurulduğunda satış fiyatı 2 bin 500 dolar olacağı tahmin ediliyordu. Ancak Samsung, üst düzey oyuncu monitörü için tahminlerinde üstünde bir fiyat biçti. 

Samsung Odyssey ARK'ın Türkiye'de satışa sunulup sunulmayacağı ise henüz bilinmiyor.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas, ateşkes teklifini kabul etti! İşgalci İsrail'den skandal adım
Yunan basını: Fatih Terim kovuluyor!