Türkiye'de bir ilk! Yemeksepeti teslimatını drone ile yaptı

Yemeksepeti, alternatif teslimat modellerine insansız hava araçlarını ekleme konusunda önemli bir adım atarak, Türkiye'de drone’la yemek teslimatı yapan ilk şirket oldu.

Türkiye'de bir ilk! Yemeksepeti teslimatını drone ile yaptı
Türkiye'de bir ilk! Yemeksepeti teslimatını drone ile yaptı
GİRİŞ 19.08.2022 14:09 GÜNCELLEME 19.08.2022 14:09

Yemeksepeti, drone ile teslimat konusunda önemli bir adım attı. İstanbul’un Bebek semti açıklarında, deniz üzerindeki bir tekneye drone ile yemek teslimatı yapan Yemeksepeti, geleceğin alternatif teslimat modeli konusunda önemli bir aşama kaydetmiş oldu.  

Türkiye'nin en popüler çevrimiçi yemek sipariş platformlarından Yemeksepeti, yenilikçi işler yapmaya devam ediyor. Çok kısa bir süre önce Marmaris'te jet ski ile teslimat yapmaya başlayan Yemeksepeti, şimdi de ilk drone'lu teslimatını gerçekleştirdi.

Yemeksepeti'nin drone'lu teslimatı, İstanbul Bebek'te gerçekleştirildi. Bir müşterinin tekneye verdiği sipariş, yük taşımak için geliştirilmiş bir drone ile teslim edildi. Bu drone'da yer alan vinç sistemi, yemeğin tekneye indirilmesine yardımcı oldu.

Yemeksepeti’nin daha uzun mesafelerde ve yaygın biçimde drone’la teslimat gerçekleştirmesi hedefleri doğrultusunda hayata geçen pilot proje oldukça büyük önem taşıyor.İnsansız hava taşıtlarıyla gıda teslimatı, altyapı ve mevzuat güncellemelerinin yapılmasıyla birlikte yaygınlık kazanabilecek ve özellikle kentsel bölgelerin uzağında yaşayanlar için de önemli fırsatlar sunacak.

Bu alandaki gelişmelerin içinde yer alan Yemeksepeti, drone’la teslimatın yaygınlaşması için öncü olmaya ve yeni testler yapmayı hedefliyor.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...