Microsoft popüler uygulaması Outlook'a daha fazla reklam yerleştirme kararı aldı

Microsoft, sosyal medya üzerinden gelen tepkiler üzerine Android ve iOS kullanıcılarının Outllok'ta daha fazla reklam ile karşılaşacağını açıkladı.

Microsoft popüler uygulaması Outlook'a daha fazla reklam yerleştirme kararı aldı
Microsoft popüler uygulaması Outlook'a daha fazla reklam yerleştirme kararı aldı
GİRİŞ 22.08.2022 16:20 GÜNCELLEME 22.08.2022 16:20

Microsoft, son aylarda iOS ve Android için Outlook Mobile'a daha fazla reklam yerleştirmeye başladı. Reklamlar, bir gelen kutusunun üst kısmında gerçek e-postalar gibi kafa karıştırıcı bir şekilde görünüyor. Üstelik reklamlar hiçbir şekilde gizlenemiyor. Reklamlara yanlışlıkla tıklanırsa uygulama içi tarayıcıda reklam sayfası görüntüleniyor.

Microsoft sözcüsü Caitlin Roulston yaptığı açıklamada, "Outlook'un ücretsiz kullanıcıları için reklamlar gelen kutularında gösterilir. Kullanıcılar eğer reklam görmek istemiyorsa "odaklanmış gelen kutusu" özelliğini etkinleştirebilirler" dedi.

Ancak sosyal medyada birçok kullanıcı Microsoft'a sert tepki gösteriyor. Çünkü Microsoft'un ücretsiz kullanıcıları Outlook Mobil'de hangi gelen kutusu modunu kullanırsa kullansın reklamlar kullanıcıların karşısına mutlaka çıkıyor. Outlook Mobil'de reklamlardan kaçınmanın tek yolu bir Microsoft 365 aboneliği için ödeme yapmaktır.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu