Sony, zorlu ekonomik koşullar nedeniyle PlayStation 5 fiyatlarına Türkiye'de zam yaptı

Sony, yüksek küresel enflasyon oranları ve olumsuz döviz trendleri gibi zorlu ekonomik koşulları gerekçe göstererek tüm dünyada PlayStation 5'in fiyatını yükseltti.

Sony, zorlu ekonomik koşullar nedeniyle PlayStation 5 fiyatlarına Türkiye'de zam yaptı
Sony, zorlu ekonomik koşullar nedeniyle PlayStation 5 fiyatlarına Türkiye'de zam yaptı
GİRİŞ 30.08.2022 10:37 GÜNCELLEME 30.08.2022 10:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sony bir blog gönderisinde, Avrupa, İngiltere, Çin, Avustralya, Meksika ve Kanada'da satılan PlayStation 5'lerde 30 ila 100 dolar arası zam yapıldığını açıkladı. Karar alınır alınmaz zam hemen uygulanmaya başladı. Ayrıca Japon teknoloji devi 15 Eylül'de Japonya için yeni bir fiyat listesi yayınlayacağını açıkladı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada “Mevcut küresel ekonomik ortam göz önüne alındığında bu fiyat artışı bir zorunluluk olsa da, en büyük önceliğimiz PS5 arz durumunu iyileştirmek. Böylece mümkün olduğunca çok sayıda oyuncu PS5'in sunduğu her şeyi ve gelecekte olacakları deneyimleyebilir" ifadelerine yer verdi.

Zam sonra PS5'in Avrupa'da satış fiyatı şu şekilde oldu:

Ultra HD Blu-ray disk sürücülü PS5 – 549,99 euro (önceden 499 euro)
PS5 Digital Edition – 449,99 euro (önceden 399 euro)

Zam kararı rakipleri Nintendo ve Microsoft da dahil olmak üzere birçok oyun devinin satışlarda yavaşlama gördüğü bir zamanda geldi. Microsoft ve Nintendo, henüz oyun konsollarının fiyatlarını artırmadı.

PLAYSTATİON 5'İN TÜRKİYE FİYATI DA ARTTI

Türkiye'de ise PlayStation 5 disk sürücülü sürümün fiyatı 11 bin 999 TL'den 13 bin 199 TL'ye, PlayStation 5 dijital sürümün fiyatı ise 9 bin 999 TL'den 11 bin 999 TL'ye çıktı. Ancak PlayStation 5 ülkemizde uzun bir süredir 16 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla satılıyordu. Şirketin Türkiye için zam kararı alması PlayStation 5'in 20 bin liraya kadar yükselmesine neden olabilir. 

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 2
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    herkes mazaret hazir virus var hava soguk yagmur var ukrania da savas var iyi de bunun nesi ukrania geliyor herkes vurgun pesinde
    Cevapla
  • temel 1 yıl önce Şikayet Et
    dunya ile ilgisi ne japaonlar nere ukrani rusya nere zaten kendisi yapiyor hepsini herkes vurgun pesinde zaten cok pahali idi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı