Instagram'da tüm gönderi türleri artık QR kod olarak paylaşılabiliyor

Instagram artık kullanıcıların QR kodları aracılığıyla gönderileri, Reels videoları ve konumları paylaşmasına izin veriyor.

Instagram'da tüm gönderi türleri artık QR kod olarak paylaşılabiliyor
Instagram'da tüm gönderi türleri artık QR kod olarak paylaşılabiliyor
GİRİŞ 25.08.2022 16:01 GÜNCELLEME 25.08.2022 16:01

Instagram artık kullanıcıların herhangi birinin gönderilerini veya Reels videolarını bir QR kodu aracılığıyla paylaşmasına izin veriyor. Ayrıca, kullanıcılar Harita üzerinde yapmış olduklarını aramalarda bir konumu da QR kod ile paylaşabiliyor.

İlk olarak TechCrunch editörleri tarafından fark edilen özelliğin pazarlama alanında çok daha fazla kullanılacağı tahmin ediliyor. 

Instagram, birkaç yıldır QR kodları aracılığıyla profil paylaşma özelliğine zaten sahipti. Ancak şirket ilk kez bireysel gönderiler için böyle bir seçenek sundu.

TechCrunch'a konuşan bir Meta sözcüsü "İnsanların ve işletmelerin belirli içerikleri paylaşmasını kolaylaştırmak için yakın zamanda profiller, etiketler, konumlar, Reels'ler ve daha fazlası için QR kodları oluşturma özelliğini kullanıma sunduk" dedi.

Özelliğin tüm dünyadaki kullanıcılara sunulup sunulmadığı henüz belli değil. Ancak bu özelliği henüz göremiyorsanız çok yakında tüm kullanıcılara sunulacak.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...