Meta, Facebook Gaming'i Ekim ayında kapatma kararı aldı

Meta, Facebook Gaming uygulamasına desteğini Ekim ayında sonlandıracağını açıkladı. Facebook Gaming uygulamasının birçok işlevi ana Facebook uygulamasına taşınacak.

Meta, Facebook Gaming'i Ekim ayında kapatma kararı aldı
Meta, Facebook Gaming'i Ekim ayında kapatma kararı aldı
GİRİŞ 30.08.2022 15:44 GÜNCELLEME 30.08.2022 15:44

Pazar günü  Facebook Gaming ekibinin yayınladığı bir açıklamada, "28 Ekim 2022'den itibaren iOS ve Android için Facebook Gaming uygulaması artık kullanılamayacak. Bu tarihten sonra Facebook Gaming artık çalışmayacak. Oyun uygulaması arama verilerini uygulama kapanmadan indirebilirsiniz" ifadelerine yer verildi.

Facebook Gaming uygulaması, oyunseverler tarafından favori yayıncıları takip etmeleri veya çeşitli oyunların resmi sosyal medya sayfalarıyla daha hızlı etkileşim kurmaları için kullanılıyordu. Ayrıca bazı mobil oyunların satın alınması da mümkündü.

Meta, Facebook Gaming girişimine büyük miktarda para yatırdı. Özellikle Twitch ve YouTube'daki içerik oluşturucularla uzun yıllara dayanan anlaşmalar imzaladı. Ancak şirket metaverse evrenine odaklandığı için bu projesini sonlandırma kararı aldı.

Meta, oyuncuları ve içerik oluşturucuları buluşturma misyonunun değişmediğini ve Facebook uygulamasında "Gaming" bölümünün ziyaret edilerek Facebook Gaming uygulamasına benzer işlevlerinin bulunabileceğini söyledi.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede