Spam e-postaları bitirecek DuckDuckGo Email kullanıma sunuldu

Kişisel gizliliğe önem veren açık kaynaklı ve Google'ın en büyük rakiplerinden DuckDuckGo, yeni e-posta servisini tüm dünyada kullanıma sundu. Yeni e-posta servisi sahip olduğu özelliklerle hem takip edilmeye hem de spama karşı koruyor.

Spam e-postaları bitirecek DuckDuckGo Email kullanıma sunuldu
Spam e-postaları bitirecek DuckDuckGo Email kullanıma sunuldu
GİRİŞ 04.09.2022 12:12 GÜNCELLEME 04.09.2022 12:12

Bir yıllık özel beta testinden sonra DuckDuckGo, e-posta servisini tüm dünyanın kullanımına sundu. DuckDuckGo'nun yeni hizmeti sahip olduğu özelliklerle Gmail ve Outlook gibi popüler e-posta sağlayıcılarından oldukça farklı.

DuckDuckGo Email, gerçek e-posta adresinizi gizli tutabiliyor ve pazarlamacıların sizi izlemesini en aza indirebilirsiniz.

DuckDuckGo, e-posta gizliliğini korumak için farklı yol kullanıyor:

  1. İzleme önleme: DuckDuckGo, e-postaları gelen kutunuza iletmeden önce bilinen izleyicileri engelliyor. Böylece pazarlamacılar veya okundu bilgisi talep eden herkes e-postalarını açıp açmadığınızı göremiyor. 
  2. Maskeleme: Üye olduğunuz siteye sık kullandığınız e-posta adresinizi vermek istemiyorsanız rastgele oluşturulan e-posta adreslerini kullanabilirsiniz. Örneğin w11tzqdr@duck.com gibi benzersiz bir e-posta süresi saniyeler içerisinde oluşturulabiliyor. Böylece spam e-postaların önüne tek kullanımlık e-posta adresleriyle geçebilirsiniz.

Yeni duck.com uzantılı e-posta adresi almak için iOS  veya  Android için DuckDuckGo uygulamasını kullanmanız ya da DuckDuckGo'nun Chrome eklentisini kurmanız gerekiyor.

DuckDuckGo, e-posta gizliliği üzerinde çalışan tek şirket değil. Apple'ın Mail uygulaması artık izleyicileri varsayılan olarak engelliyor ve  Hide My Mail servisi  iCloud+ aboneleri için aynı DuckDuckGo'da olduğu gibi rasgele e-postalar üretebiliyor. 

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk Hava Kuvvetleri'nin geleceği: KAAN, HÜRJET, GÖKBEY ve HÜRKÜŞ
Ali Koç'tan, TFF ve Galatasaray'a çok ağır sözler!