Google Haritarlar'da motor tipine göre rota özelliği 40 ülkede daha aktif edildi

Google'ın bugün yayınlanan blog gönderisine göre Haritalar uygulamasında motor tipine göre özel rota özelliği 40 Avrupa ülkesinde daha aktif edildi.

Google Haritarlar'da motor tipine göre rota özelliği 40 ülkede daha aktif edildi
Google Haritarlar'da motor tipine göre rota özelliği 40 ülkede daha aktif edildi
GİRİŞ 07.09.2022 10:10 GÜNCELLEME 07.09.2022 10:10

Google Maps, geçtiğimiz aylarda yapılan güncelleme ile kullanıcıların kullandıkları aracın motor tipine göre rota seçmesine imkân tanımaya başlamıştı. 

Google Haritalar yakında araç motor tipine göre rota oluşturacakGoogle Haritalar yakında araç motor tipine göre rota oluşturacak

Google'ın bu özelliği, araç motor tipine göre en verimli rotayı oluşturuyor. Rota ayarları içerisinde benzinli, dizel, tamamen elektrikli ya da hibrit seçenekleri sunuluyor. Bu seçeneklerden birini seçen kullanıcılar hem yakıt tasarrufu sağlıyor hem de çevreye daha az zarar vermiş oluyor.

Google bugün yayınladığı bir blog gönderisinde bu özelliğin ABD ve Kanada dışında 40 Avrupa ülkesinde daha aktif edildiğini duyurdu. Ancak aktif edilen ülkeler arasında henüz Türkiye bulunmuyor. Ancak Google'ın bu özellik için çalışmalarına hız verdiği görülüyor. Bu nedenle motor tipine göre rota özelliğinin yakında Türkiye'de de aktif edilmesi bekleniyor.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?