Instagram 'Yeniden Yayınla' özelliğini test etmeye başladı

Instagram, kullanıcıların eski bir gönderilerini veya Reels videolarını yeniden paylaşmalarına imkan veren 'Yeniden Yayınla' özelliğini test etmeye başladı. Özellik ilk aşamada küçük bir kullanıcı grubuyla test ediliyor.

Instagram 'Yeniden Yayınla' özelliğini test etmeye başladı
Instagram 'Yeniden Yayınla' özelliğini test etmeye başladı
GİRİŞ 10.09.2022 10:34 GÜNCELLEME 10.09.2022 11:05

Meta'da yetkili bir isim olan Seine Kim, yalnızca az sayıda insanın ilk kez deneyimleyebileceği yeni bir özelliğin test edilmeye başlandığını bildirdi. Test edilen özelliğin adı ise 'Yeniden Yayınla'  olarak aktarıldı.

Kim konuyla ilgili, "Hikayelerde benzer şekilde Akış'daki gönderileri yeniden paylaşma yeteneğini araştırıyoruz" açıklamasında bulundu.

Bir sosyal medya danışmanı olan Matt Navarra, Twitter'da, gönderileri, Reels'leri ve etiketli fotoğraflar sekmesinin yanı sıra, yeniden yayınlanan tüm içeriğin görülebildiği yeni bir sekme ortaya çıkaran ekran görüntüleri yayınladı. 

Instagram kullanıcıları, farklı bir uygulama veya üçüncü taraf bir uygulama kullanarak belirli içerikleri yeniden yayınlayabiliyor. Bu yeni güncelleme sayesinde, kullanıcılar eski gönderileri paylaşmak için üçüncü taraf bir uygulama kullanmak zorunda kalmayacak

Twitter ve Instagram'da büyük tehlike! Şifreye gerek kalmadan hesabınızı ele geçiriyorlarTwitter ve Instagram'da büyük tehlike! Şifreye gerek kalmadan hesabınızı ele geçiriyorlar

Öte yandan Instagram'ın bu özelliği Meta'nın veri merkezlerindeki yükü de oldukça hafifletecek. Kullanıcılar eski gönderilerinde hiçbir oynama yapmadan Instagram'a yeniden yükledikleri zaman kaynakları gereksiz yere tüketebiliyordu. Yeni özellik sayesinde Instagram'a yeniden yükleme yapılmaya gerek kalınmadan eski gönderiler yeniden paylaşılabilecek. Bu sayede Meta, milyonlarca dolar tasarruf edebilir.

Şu an itibariyle platform içerisinde yeniden içerik paylaşımı sadece Instagram Hikayeleri veya Direkt Mesajlar üzerinden yapılabiliyor. Özelliğin bu yıl içerisinde tüm Instagram kullanıcılarına sunulması bekleniyor.

KAYNAK: THE VERGE
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!