WhatsApp'ta beklenen güncelleme geldi! İşte son yenilikler

Merakla beklenen WhatsApp güncellemesi kullanıma sunuldu. Güncelleme ile beraber grup katılımcı sayısı 512'ye çıkarılırken, maksimum dosya gönderme boyutu 2 GB'ye yükseltildi.

WhatsApp'ta beklenen güncelleme geldi! İşte son yenilikler
WhatsApp'ta beklenen güncelleme geldi! İşte son yenilikler
GİRİŞ 14.09.2022 08:47 GÜNCELLEME 14.09.2022 08:52
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Günümüzde mesajlaşma denildiğinde ilk akla gelen uygulama olan ve SMS'i adeta tarihe gömen WhatsApp her geçen gün yeni özellikler sunuyor.

Buna rağmen maksimum dosya boyutu başta olmak üzere bazı konularda rakiplerinin oldukça gerisinde kalan WhatsApp bunun önüne geçmek için büyük güncelleme yayınlandı.

TEMMUZ AYINDA GÜNCELLEMENİN GELECEĞİ AÇIKLANMIŞTI

Temmuz ayında yayınlanan bir blog yazısında, Whatsapp, uygulama için gelecekte yayınlayacağı güncellemeye dair ipuçları vermişti.

Dün gelen güncelleme ile birlikte ise Whatsapp'a şu güncellemeler geldi:

* Arama çubuğunun yan tarafında yer alan simgeye tıklayarak, okunmamış mesajları sıralamak mümkün hale geldi. Bunun yanı sıra yoğun bir şekilde kullanılan mesaj silme özelliğinde iyileştirmeler yapıldı.
* WhatsApp dosya gönderme boyutu 2 GB'a çıktı
* Mesajın hem gönderen kişiden hem de alıcıdan silinmesini sağlayan "Herkesten Sil" özelliğinin süresi artık 2 günün üzerine çıktı. Yani gönderdiğiniz bir mesajın 48 saat sonra bile her iki taraftan silinmesini sağlayabiliyorsunuz.

MAKSİMUM DOSYA GÖNDERME BOYUTU ARTIRILDI

Öte yandan "Benden Sil" özelliğini kullanarak bir mesajı sildiğinizde, bu işlemi ilk birkaç saniye içerisinde geri almak mümkün hale geldi. WhatsApp gruplarında maksimum katılımcı sayısı ise 512'ye yükselirken, maksimum dosya boyutu 100 MB'den 2 GB'a çıkarıldı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Yusuf Kenan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir mesajı aynı anda 5 kişiye gönderebiliyoruz. Lütfen bu sayı artırılsın... 10. 20, 50, 100 kişiye gönderilebilsin. Bu işlem grup kurmadan yapılabilsin...
    Cevapla
  • Deniz034 1 yıl önce Şikayet Et
    WhatsApp bir zamanlar Türkiye’ ye çifte standart uygulama kalktiysa da Türkiye’ deki aboneliklerinde düşüş olunca vazgeçtiğini unutmayalım. Bende o sıralarda Telegram' ı keşfedince şimdi mümkün olduğunca WhatApp'ı kullanmıyorum. Telegram WhatsApp' ı ikiye katlar birçok özelliği var ama halen insanlarımız WhatsApp ı kullanıyorlar. Ama esas olan milli yazılımız olan BİP i kullanmak. Her atılan veri ülkemizde kalsın.
    Cevapla
  • Istanbullu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende wpyi sildim ulkemin uygulamasi bipi kullaniyorum
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Çıktığından beri Bip kullanıyorum, inatla kullanmaya devam edeceğim.
    Cevapla
  • Security 1 yıl önce Şikayet Et
    Whatsapp yetkilisi lütfen bunu dikkate alın. ' Herkesten sil ' inen mesajı karşı tarafta görüyor zaten karşı tarafın görmemesi için ' herkesten sil ' iyoruz fakat mesajın silindiğini karşı tarafın görünce bunun bir önemi kalmıyor. Lütfen ' Herkesten Sil' diğimiz mesajın silindiğini karşı taraf görmesin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı