Google'ın sesli asistanında uygulama açmaya gerek kalmadan komut verilebilecek

Google Asistan, ilk aşamada Pixel telefonlara sunulacak yeni bir özelliği test etmeye hazırlanıyor. Yeni özellik sayesinde sesli asistanı açmaya gerek kalmadan telefona komutlar verilebiliyor.

Google'ın sesli asistanında uygulama açmaya gerek kalmadan komut verilebilecek
Google'ın sesli asistanında uygulama açmaya gerek kalmadan komut verilebilecek
GİRİŞ 15.09.2022 15:40 GÜNCELLEME 15.09.2022 15:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Google tüm Android telefonlar için yakında "Hızlı İfadeler" adı verilen yeni bir özelliği kullanıma sunacak.

Google Asistan'a daha önce komut verebilmek için ya "OK Google" diye seslenmek gerekiyor ya da uygulamayı açmak gerekiyordu. Ancak "Hızlı İfadeler" özelliği sayesinde uygulama açılmadan komut verilebiliyor.

Şu anda, özellik Google Pixel 6 ve Google Nest Hub Max'te mevcut. Bu özelliğin geri bildirimlere göre tüm Android kullanıcılarına sunulacağı tahmin ediliyor.

"Hazır ifadeler" arasında "Alarm saat kaça kurulu?", "Bu şarkıyı atla" ve "Hatırlatıcı oluştur" gibi çok az komut yer alıyor. Ancak Google ilerleyen süreçte hazır ifadelerin kullanıcılar tarafından oluşturabildiği bir seçeneği ekleyeceğini açıkladı. 

Özelliğin tam olarak nasıl çalışacağı henüz belli değil. Ayrıca telefonlarda güvenliğin nasıl sağlanacağını bilinmiyor. Fakat uygulama açmaya gerek kalmadan konut verilebilmesi için ekran kilidinin açılması gerekiyor. Bu nedenle büyük bir güvenlik sorununa yol açacağı ihtimali üzerinde durulmuyor.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Yasasin klavyemiz gogledeydi simdi mikrofonumuzda gogle de. Konusulani dinle yaziya cevir ve aktar. 6 milyar dinleme kapasitesine ulasmis demek gogle.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler