AB, akıllı cihazlara siber güvenlik kuralları getirecek

Avrupa Birliği (AB), akıllı cihazların siber güvenlik tedbirlerinin artırılmasına yönelik yasa teklifi hazırladı.

AB, akıllı cihazlara siber güvenlik kuralları getirecek
AB, akıllı cihazlara siber güvenlik kuralları getirecek
GİRİŞ 15.09.2022 15:45 GÜNCELLEME 15.09.2022 15:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AB Komisyonu, internet bağlantılı cihazları ve yazılımları tüketiciler için daha güvenli hale getirmek üzere "Siber Dayanıklılık Yasası" adlı teklifini açıkladı.

Buna göre, akıllı cihazlar ve yazılımlar tüketiciler için daha güvenli hale getirilecek.

Ürünleri piyasaya sürenlere siber güvenlik konusunda sorumluluklar yüklenecek.

Avrupa'da satılan cep telefonlarının pil ömrü ve parça bulunabilirliği daha uzun olacakAvrupa'da satılan cep telefonlarının pil ömrü ve parça bulunabilirliği daha uzun olacak

Üreticilerin cihazların güvelik açıklarını gidermeleri, güvenlik desteği ve yazılım güncellemeleri sunması zorunlu olacak.

Üreticiler, bir üründe güvenlik açığı belirlediklerinde derhal tedbir alacak ve 24 saat içinde AB siber güvenlik birimine bilgi verecek.

Tüketicilere satın aldıkları ve kullandıkları ürünlerin siber güvenliği konusunda yeterli bilgi sunulacak.

Yetkili kurumlar, siber güvenlik açığı bulunan akıllı cihazların geri çekilmesine karar verebilecek.

Kurallara uymayan şirketlere 15 milyon avroya veya küresel cirolarının yüzde 2,5'ine kadar para cezası uygulanabilecek.

Yasa; bilgisayar, akıllı telefon, ev aleti, sanal destek cihazı ve oyuncak gibi internet bağlantılı çeşitli ürünleri kapsayacak.

Bu aşamadan sonra yasanın yürürlüğe girmesi için Avrupa Parlamentosu (AP) ve AB Konseyi onayı gerekiyor.

KAYNAK: AA
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 2
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam akilli cihazini aldiginda once parasini oduyorsun. Kuruluma baslayinca benim yazilimim benim kurallarim benim hizmet cercevem her seyi seceneksiz kabul edeceksin diyor yoksa kurulum tamamlanmiyor. Kabul etmesen kutu acildi cayma hakkin yok. Ayrica daha en basta guncellemeyle basliyor ve geri donusu yok aldigimda bu degildi mesela smarttag... hani oldugu gibi kullanmak zorundaydim. Telefonda da ayni guncellemeyi hizmetini kabul etmezsen geri donusu de yok. Global Enerji tasarrufu cip krizi derken aslinda teknolojik alet israfi ve sirket dayatmalariyla arka planda sebil kisisel verilerin pazarlanmasi. Abd istiyo ab uyaniyo. Mustemlekelerin verileri irlanda ve uzak doguda harmanlaniyo.
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    butun pc cep hepsine en az on yil gunceleme olacak pk bu yirmi yil olacak cep tv sat gnceleme verme ayni philips tv gibi yeni tv al icin de android 8 var gunceleme yok cok cep eski degil orda ayni tuzak va gunceleme vermezler cep de gunceleme 10 yil olacak ve bir kac geri gunceleme herkese acik olacak yani android 1o istege bagli olacak yukleme istene herkes indirecek yad usa mali cep tab ayni tas gibi calisan seye gunceleme vermiyorlar beyaz esya da garanti on yil ve bes yil da yedek garanti olacak yani herkes kaliteli mal yapacak eski zaman gibi al cøpe at bu dunya ne kadar zarar veriyor biliyor bunu yapan firma amma para kazanmak icin kalitesiz yapiyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP "dosyalı" vekil iddiasıyla çalkalanıyor: Özel "git" dedi, vekil reddetti
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı