LG, 6G 320 metreye çıkararak yeni bir rekora imza attı

LG, 6G'de önemli bir başarıya imza attı. 6G, kullanılan frekans aralığının yüksek olmasından dolayı uzun mesafelere ulaşması oldukça zor. Ancak Güney Koreli şirket 6G veri iletim mesafesi rekorunu 300 metreye çıkararak rekoru üçe katladı.

LG, 6G 320 metreye çıkararak yeni bir rekora imza attı
LG, 6G 320 metreye çıkararak yeni bir rekora imza attı
GİRİŞ 15.09.2022 16:46 GÜNCELLEME 15.09.2022 16:46

5G teknolojisi henüz tam olarak yaygınlaşmamışken 6G için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

LG Electronics ve Heinrich Hertz Fraunhofer Enstitüsü'nden (HHI) mühendisler, 6G veri iletimi için mesafe rekorunu üç katına çıkarmayı başardı.

5G ve önceki teknolojiler 100 GHz'in altındaki frekansları kullanırken, 6G bu sınırların ötesine geçerek şu anda hiçbir cihazın kullanmadığı terahertz (THz) spektrumundan faydalanıyor. Bu da 5G'den 50 kat daha hızlı veri aktarım hızları ve ve 5G'nin yalnızca yüzde 10'u kadar gecikme süresi gibi önemli avantajlar sağlayacak. Ancak bu frekans aralığında uzak mesafelere veri iletimi yapılamıyor.

Tüm dünya 5G yaygınlaşmamışken 6G'ye yatırım yapmaya başladıTüm dünya 5G yaygınlaşmamışken 6G'ye yatırım yapmaya başladı

LG ve HHI'dan araştırmacılar 6G teknolojisi üzerinden veri iletimi için yeni bir mesafe rekoru kırdı. Ekip, 155 ila 175 GHz frekans aralığında açık havada 320 metre mesafeye veri aktardı. Daha önce 100 metrelik bir mesafe üzerinden veri iletilmişti. Yapılan son test ile birlikte önceki rekor üçe katlanmış oldu.

Ekip bunu başarmak için sinyal yolunun başında ve sonunda amplifikatörler (sinyal güçlendirici) kullandı. Kaydedilen ilerleme araştırmacıların veri iletim mesafesini yeni bir rekor olan 320 metreye çıkarmalarını sağladı.

Kentsel alanlarda 6G baz istasyonlarının yaklaşık 250 metre aralıklarla yerleştirilmesi gerekiyor. Dolayısı ile bu mesafenin aşılması bu tür istasyonların şehirlere kurulmasına yönelik önemli bir adım olarak görülüyor.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!