iPhone 14'lerde telefon kurulumunda büyük hata! Apple'dan açıklama geldi

iPhone 14 henüz ön satışa çıkmışken büyük bir sorunla karşı karşıya. Telefon kurulumu Wi-Fi'ye bağlanılarak yapıldığında kullanıcılar kurulumu tamamlayamıyor. Konuyla ilgili Apple'dan açıklama geldi.

iPhone 14'lerde telefon kurulumunda büyük hata! Apple'dan açıklama geldi
iPhone 14'lerde telefon kurulumunda büyük hata! Apple'dan açıklama geldi
GİRİŞ 16.09.2022 12:02 GÜNCELLEME 16.09.2022 12:03

Apple, geçtiğimiz haftalarda tanıttığı iPhone 14 serisini bazı ülkelerde ön siparişe açtığını duyurdu. Kullanıcılar, iPhone 14 modellerinde aktivasyon sorunu olduğunu bildirdi.

MacRumors tarafından paylaşılan bilgilere göre Apple, yayınladığı bir notta “iOS 16 için WiFi ağlarıyla cihaz aktivasyonunu etkileyecek bir sorun mevcut” ifadelerine yer verdi.

APPLE'DAN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Apple, kullanıcıların sorunu çözebilmesi için ilk kurulum aşamasında Mac’e veya iTunes ile PC’ye bağlan seçeneğini seçmelerini ve daha sonra bir önceki ekrana dönüp Wi-Fi'ye tekrar bağlanılmasını tavsiye ediyor.

Öte yandan Apple, çalışanlarına bu sorun için onarım kaydı oluşturmama talimatı verdi.

Sorun ise 16.0.01 güncellemesiyle birlikte düzeltildi. Apple, iPhone 14 modellerinden birini satın alan müşterilerin etkinleştirme sorunu yaşamaması için bir Mac veya PC ile cihazlarını doğrudan iOS 16.0.1’e yükseltmeleri gerektiğini belirtiyor.

Apple, iOS 16 çıktıktan 3 gün sonra yeni güncelleme yayınladıApple, iOS 16 çıktıktan 3 gün sonra yeni güncelleme yayınladı

GÜNCELLEME YAPILMADIĞINDA iMESSAGE VE FACETİME ÇALIŞMIYOR

Bir destek belgesinde Apple, yeni iPhone 14 ve iPhone 14 Pro müşterilerine, yeni iPhone’larını iOS 16.0.1’e güncelleyene kadar “iMessage ve FaceTime etkinleştirmeyi tamamlayamayabilir” ifadesi yer alıyor.

iPhone 14 modelleri Türkiye'de ön satışa açıldı. Bugün sipariş verilmesi durumunda 23 Eylül'de kargoya verilemeye başlanılacak. 

iPhone 14 serisi Türkiye'de ön satışa açıldı! En ucuz iPhone, 31 bin lira olduiPhone 14 serisi Türkiye'de ön satışa açıldı! En ucuz iPhone, 31 bin lira oldu

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak