Dünyanın en hafif kablosuz oyuncu kulaklığı: Logitech G733

Logitech’in oyuncular için özel olarak geliştirdiği kablosuz kafa üstü kulaklığı G733'ü tüm yönleriyle inceledik.

Dünyanın en hafif kablosuz oyuncu kulaklığı: Logitech G733
Dünyanın en hafif kablosuz oyuncu kulaklığı: Logitech G733
GİRİŞ 18.09.2022 15:02 GÜNCELLEME 19.09.2022 11:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Uzun süreli kullanımlarımızın ardından G733’ü detaylı bir şekilde inceledik. Beklenenden fazlasını sunan kablosuz oyuncu kulaklığı, bazı eksi yönleri olsa da genel olarak hem oyuncuları hem de normal kullanıcıları memnun edecek olağanüstü bir performans sergiliyor.

Kulaklığı başlıca tasarım, özellik ve ses kalitesi başlıkları altında inceledik.

TASARIM

Logitech G733’te ilk dikkat çeken unsur tasarım oluyor. Siyah, beyaz, mavi ve lila renk seçenekleriyle satışa sunulan kulaklık, yalnızca 278 gr ağırlığında geliyor. Hafifliği sayesinde oyunculara maksimum konfor sunan G733, oyun keyfini en üste çıkarmayı vadediyor.

Kablosuz kafa üstü kulaklığın tasarımında dikkat çeken önemli başka bir detay ise üst kısımda bulunan lastik. Bu lastik sayesinde uzun süreli kullanımlarda plastiğin kafayı rahatsız etmesi engelleniyor.


Normalde kulaklıklarda görmeye alışık olduğumuz yuvarlak tasarım, G733’te yerini elips şeklindeki tasarıma bırakıyor. Böylece kulaklar tamamen süngerin içinde kalıyor ve ses yalıtımı sayesinde ortam sesi en aza iniyor.

G733’te yer alan süngerler ve kafa üstündeki lastik kolayca çıkarılabiliyor. Bu sayede kolayca temizlenebiliyor. Süngerlerin yıkanabilirliğiyle ilgili herhangi bir test yapmadık. Ancak süngerler yıkanıyor olsa bile süngerleri kulaklığa bağlı tutan kısım yıkamaya bağlı olarak yıpranacak gibi duruyor. Ancak lastiğin yıkanabileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Kulaklık üzerinde açma-kapatma ve ses kısıp-açma tuşları sol tarafta konumlandırılmış. Aynı şekilde kulaklığın sol bölümde bir adet şarj için Type-C kablo girişi ile mikrofon için 3,5 mm’lik jak girişi buluyor. Ayrıca bu bölümde bir adet programlanabilir üçüncü bir tuş bulunuyor.

Kulaklıklarda hangi tarafın sağ ya da sol tarafa geleceğini birçok kullanıcı, yönlerin küçük harflerle yazılmasından dolayı bilemeyebiliyor. G733’te bu sorunu çözmek için kulaklık yönü büyük harflerle yazılmış. Bu sayede kullanıcılar, kulaklığı doğru bir şekilde kolayca takabiliyor ve surround sesten en iyi şekilde yararlanabiliyor.

Tasarımla ilgili son olarak göze çarpan detay ise RGB ışıklandırma. Kulaklık takıldığı zaman RGB ışıklandırma ön tarafta kalıyor. Bu sayede özellikle karanlık ortamlarda kullanıldığı zaman ortamın ambiyansı bir anda değişiyor ve oyuncular oyuna daha iyi odaklanabiliyor.

ÖZELLİKLER

Logitech, düşük gecikme ve güvenilir performans sunması amacıyla klavye, mouse ve kulaklıklarında son yıllarda kendi imzasını taşıyan LightSpeed teknolojisini kullanıyor. LightSpeed teknolojisiyle Logitech G733 oyuncu kulaklığı, kablosuz olmasına rağmen ses aktarımını 20 metre’ye kadar sorunsuz bir şekilde gerçekleştiriyor.

G733’te LightSpeed bağlantısı için kutudan küçük bir USB adaptör çıkıyor. Bağlantısı bu USB alıcı ile yapılıyor. Bu nedenle kulaklık, kablosuz olmasına rağmen bluetooth ya da aux, type-c gibi kablolar aracılığıyla bilgisayar dışındaki cihazlara bağlanamıyor. Deneme fırsatı bulamadık ancak kutu üzerindeki bilgilere göre PlayStation 4’te de sorunsuz bir kullanılabiliyor.

Kulaklık ile ilgili tüm ayarlamalar ve özelleştirmeler Logitech G HUB programı üzerinden yapılıyor. Program yalnızca Mac ve Windows işletim sistemlerinde kullanabiliyor.

Logitech, en iyi deneyim için kulaklığın G HUB uygulamasıyla birlikte kullanılmasını tavsiye ediyor. Ancak program ve driver yüklemeye gerek kalmadan G733 aktif şekilde kullanılabiliyor.

Logitech G HUB üzerinden yapılabilen ayarlamalar ve özelleştirmeler şu şekilde:

1. Şarj Durumu: Logitech G HUB programından kulaklığın şarj durumunu görüntüleyebilirsiniz.

2. Programlanabilir Tuş: Sol tarafta bulunan programlanabilir tuşun varsayılan işlevi mikrofonu açıp kapatmak ancak Logitech G HUB üzerinden bu tuşa istenilen bir fonksiyon atanabiliyor. Atanacak fonksiyonda ise herhangi bir sınır bulunmuyor. Bu tuşa basarak bilgisayarı kapatabilir, mesaj atabilir, herhangi bir uygulamayı açabilir hatta özel oluşturan makrolar ile istediğiniz her komutu atayabilirsiniz. Ayrıca bu tuş için Discord, OBS, Owerwolf programlarına özel olarak hazırlanmış birçok fonksiyon bulunuyor.

3. Ses için ince ayarlar: G HUB’da kulaklık simgesine tıklandıktan sonra sol tarafta bulunan “Gelişmiş EQ’yu etkinleştir” seçeneği aktif edildiğinde en iyi ses kalitesi için ince ayar yapabilirsiniz. Eğer seçeneklerden nasıl bir ayar yapmanız gerektiğini anlamadıysanız sol altta bulunan “Varsayılan Hazır Ayarlar” bölümünden sizin için uygun olan ayarı seçebilirsiniz.

4. Kullanıcılar tarafından paylaşılan hazır ayarlar: Hazır bulunan ayarlar sizi memnun etmediyse “Diğer ön ayarlara göz at” bölümünden dünya çapında G serisi kulakları kullanan kişilerin paylaştığı ayarları seçebilirsiniz. Aynı şekilde siz de deneme yanılma yoluyla oluşturduğunuz bir ayarı diğer kullanıcılarla paylaşabilirsiniz. Logitech’in bu listesi kullanıcıların paylaşımıyla her zaman güncel kalıyor. Öte yandan bu ayarlar sayesinde CS: GO gibi oyunlarda çok kısık olan ayak sesleri dahi rahatlıkla duyulabiliyor.

Gelişmiş ayar seçenekleri mikrofon için de sunuluyor. Mikrofon simgesine tıklandıktan sonra sol tarafta bulunan “Blue Voice” etkinleştirildiğinde birçok ince ayarı kendiniz yapabiliyorsunuz. Bunun yerine sol altta bulunan hızlı ayar seçeneklerinden birini de seçebilirsiniz. Aynı şekilde bu bölümde de dünya çapında G serisi kullanan kişilerin mikrofon ayarlarına ulaşabilirsiniz.

5. Özelleştirilebilir RGB Işıklandırma: RGB ışıklandırmayı kapatabileceğiniz gibi birçok hazır efektten de yararlanarak özelleştirebilirsiniz. Ayrıca hazır efektler arasında bulunan “Ekran Örnekleyici” ve “Ses Görselleştirici” seçeneklerini seçerek oyundaki renk yoğunluğuna veya ses ritmine göre özel ışıklandırma efektlerinden yararlanabiliyorsunuz.

SES KALİTESİ

G733 hem PS4 hem de bilgisayarda kullanılabiliyor. Ancak G HUB’da özelleştirme seçeneği sunduğu için en iyi performans bilgisayar üzerinden alınabiliyor.

Bilgisayar üzerinden oynadığımız oyunlarda LightSpeed teknolojisi sayesinde ses gecikmesi veya takılma asla olmadı. Ayrıca PRO-G sürücüleri sayesinde ses bizleri fazlasıyla memnun etti. Dış ortam sesi kalabalık bir ortamda olsanız da kesiliyor. Ancak sesi fazla açarsanız yakınınızdaki kişiler sesleri rahatlıkla duyabiliyor.

Logitech G733, oyuncu kulaklığı olmasına rağmen yalnızca oyunlarda değil müzik dinlemek için de oldukça kaliteli bir kulaklık. G733 testlerimize tiz ve baslarda üstün performans gösterdi. Yüksek seste cızırtı, patlama gibi sorunlar yaratmıyor. Fakat ses seviyesi yüzde 100 yapıldığında, zaman zaman bazı müzikler rahatsız edici olabiliyor. Bu nedenle müziklerde yüzde 60 ila 70 arasındaki sevilerde kullanılmasını ya da G HUB üzerinden özel ayar yapılmasını tavsiye ediyoruz.

Çıkarılabilir mikrofon, G733 ile sorunsuz çalışıyor. Sesiniz net ve temiz bir şekilde karşı tarafa iletiliyor. G733 “Discord Sertifikası”na sahip bir kulaklık olduğundan mikrofon ile sesiniz harika ve kristal netlikte oluyor. Ancak bu mikrofonun profesyonel işler veya yayınlarda kullanıma uygun olmadığını söyleyebiliriz.

Son olarak DTS Headphone:X 2.0 surround ses teknolojisi ve 7.1 olmasıyla G733, oyundaki ortamın sesini gerçekçi bir şekilde aktarıyor.

LOGITECH G733 ALINIR MI?

Kablolar oyun sırasında dikkat dağıtıcı olabiliyor. Bu nedenle kablolu kulaklık yerine kablosuz kulaklık kullanmak isteyen oyunseverler, oyunlarda üstün performans gösteren bir kulaklık bulmakta zorlanabiliyor.

Logitech G733'ün kablosuz oyuncu kulaklıklarında karşılaşılan sorunların hiçbirini barındırmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. LightSpeed teknolojisi sayesinde en ince sesler gecikme olmadan 20 metre mesafeye kadar iletiliyor. Aynı şekilde mikrofonda beklentileri aşıyor. Çıkarılabilir olması ise mikrofonun kullanılmadığı zamanlarda kulaklığın estetik açıdan daha iyi görünmesini sağlıyor.

Sonuç olarak oyunlar için kablosuz kulaklık arıyorsanız Logitech G733’ü tereddüt etmeden alabilirsiniz. Logitech G733 şu anda 3 bin liradan satılıyor. Ancak müzik dinlemek ve ses kaydı için başka alternatiflere bakılabilir.

Artıları:

  • Logitech G Hub uygulaması ile ses, mikrofon ve RGB ışıklar için özelleştirme yapılabiliyor.
  • RGB ışık açıkken 20 saat, kapalıyken ise 29 saate kadar tek şarjla kullanılabiliyor.
  • Kulaklık esnekliği sayesinde çok sağlam gövdeye sahip.
  • Çok hafif olmasından dolayı uzun süre kullanımlarda rahatsız etmiyor.
  • Açık unutulduğunda 15 dakika içinde kendini otomatik kapatıyor. Böylece şarj daha uzun dayanıyor.

Eksileri:

  • Yavaş şarj oluyor.
  • Ses kaydı ve yayıncılık için mikrofon uygun değil.
  • Ses çok fazla açıldığında çevreden ses duyulabiliyor.
  • Çıkarılabilir mikrofon çok esnek ancak istenilen şekilde sabit kalmıyor.
KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • hknslh 1 yıl önce Şikayet Et
    kulağınızı pişiriyor ama sesi güzel.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler