Intel, Pentium ve Celeron serisi işlemcileri geliştirmeyi durdurdu

Intel, uzun yıllardır düşük bütçeli bilgisayarlarda kullanılan Pentium ve Celeron serisi işlemci üretimini durdurma kararı aldı.

Intel, Pentium ve Celeron serisi işlemcileri geliştirmeyi durdurdu
Intel, Pentium ve Celeron serisi işlemcileri geliştirmeyi durdurdu
GİRİŞ 18.09.2022 11:40 GÜNCELLEME 18.09.2022 11:50
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Intel tarafından internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada 2023 yılından itibaren "Pentium" ve "Celeron" markalarının artık kullanılmayacağı duyuruldu. 

Uzun yıllardır üretilen bu iki markanın yerini ise, başka bir "Intel İşlemci" markası alacak.

Şirket bu kararı almasındaki nedeni "alt seviye işlemcileri için kullanılan isimlendirme sistemini basitleştirmek" olarak açıkladı.

Intel başkan yardımcısı ve Mobil İstemci Platformları geçici genel müdürü Josh Newman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Intel, kullanıcılara fayda sağlamak için inovasyonu yönlendirmeye kendini adamıştır ve giriş seviyesi işlemci ailelerimiz, tüm fiyat noktalarında bilgisayar standardını yükseltmek için çok önemli olmuştur. Yeni Intel İşlemci markası, kullanıcıların ihtiyaçları için doğru işlemciyi seçmeye odaklanabilmelerini kolaylaştıracak” ifadelerine yer verdi.

Celeron ilk kez 1998 yılında Pentium ise 1993 yılından bu yana üretiliyordu. Bu iki işlemci genellikle giriş seviyesi temel bilgisayarlarda kullanılan bir işlemci ailesiydi.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 7
  • Kaşif 1 yıl önce Şikayet Et
    Celeron işlemcili laptopuma ssd harddisk taktıktan sonra gerçekten uçuşa geçti. Bilgisayar resmen canavara dönüştü. Şimdiye kadar hep kızdığım celeron işlemcimden ve ramimden özür diliyorum.
    Cevapla
  • ottoman 1 yıl önce Şikayet Et
    hala satılıyormu bunlar yaa
    Cevapla
  • Kadıköylü sabri 1 yıl önce Şikayet Et
    Pentium işlemciler 1998 de sivil kullanıma açıldı,daha önce 1975 lerde F16 larda kullanıldı,bilen bilir bilmeyen kendi bilir,şampiyon fenerbahce....
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    uretiliyormuyduki pentium mu kaldi piyasada
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Intel celeron fazla,talep olmuyor,hp bilgisayarlarda 2 geçtikten sonra çok yavaşlıyor ve bozuluyor,en iyisi japon,ve güney kore markaları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'