James Webb Uzay Teleskobu yeni bir galaksiyi daha görüntülemeyi başardı

James Webb Uzay Teleskobu, bu kez Hubble Uzay Teleskobu ile iş birliği yaparak "VV 191" isimli genç galaksiyi görüntüledi.

James Webb Uzay Teleskobu yeni bir galaksiyi daha görüntülemeyi başardı
James Webb Uzay Teleskobu yeni bir galaksiyi daha görüntülemeyi başardı
GİRİŞ 06.10.2022 09:25 GÜNCELLEME 06.10.2022 09:25

"VV 191" isimli çift galaksinin görüntüsü, Hubble Uzay Teleskobu'nun sağladığı veriler aracılığıyla alındı.

Elde edilen yeni görüntüde, beyaz eliptik bir galaksi ve sarman galaksinin daha önce görülmemiş ayrıntılarının yer aldığı kaydedildi.

Bilim insanı Rogier Windhorst, James Webb Uzay Teleskobu'nun, galaksinin daha uzun ve sarmal kısımlarını çok daha ayrıntılı gösterdiğini açıkladı.

30 yılı aşkın süredir bilim dünyasına ışık tutan Hubble ile 1,5 milyonun üzerinde gözlem yapılırken bu gözlemlere dayanan 19 bindeni aşkın akademik çalışma üretildi.

NASA, 25 Aralık 2021'de dünyanın en büyük ve en gelişmiş uzay teleskobu James Webb'i, Hubble Uzay Teleskobu'nun halefi olarak uzaya fırlatmıştı.

Öte yandan, 30 Eylül'de, NASA ve Amerikan uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX, 1990'da uzaya gönderilen Hubble Uzay Teleskobu'nun faaliyet süresini uzatmak için uzaya bir ekip göndermeyi değerlendireceğini duyurmuştu.

Hubble Uzay Teleskobu'nun ömrünü uzatmak uzaya ekip gönderilecekHubble Uzay Teleskobu'nun ömrünü uzatmak uzaya ekip gönderilecek

KAYNAK: AA
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim