Google imzalı dünyanın ilk bulut oyun bilgisayarları tanıtıldı

Bulut oyun hizmeti Stadia'nın fişini çeken Google, üretim ortaklarıyla birlikte geliştirdiği dünyanın ilk bulut oyun bilgisayarlarını tanıttı.

Google imzalı dünyanın ilk bulut oyun bilgisayarları tanıtıldı
Google imzalı dünyanın ilk bulut oyun bilgisayarları tanıtıldı
GİRİŞ 12.10.2022 16:38 GÜNCELLEME 12.10.2022 16:40

Geçtiğimiz günlerde bulut oyun hizmeti Stadia'nın kapatılacağını duyuran Google, bulut oyun sektörünü terk etmiş değil. Google'ın blog gönderisinde Acer, Asus ve Lenovo markalı bulut oyunlar için optimize edilmiş dizüstü bilgisayarları tanıtıldı.

Dizüstü bilgisayarlar bir oyun bilgisayarı olmasına rağmen düşük fiyatıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Google'ın bulut oyun servisi Stadia tamamen kapanıyorGoogle'ın bulut oyun servisi Stadia tamamen kapanıyor

ChromeOS işletim sistemiyle piyasaya sürülecek dizüstü bilgisayarların marka ve modelleri şu şekilde:

  • Acer Chromebook 516 GE (640 dolar)
  • ASUS Chromebook Vibe CX55 Flip (699 dolar)
  • Lenovo Ideapad Gaming Chromebook (600 dolar)

Acer Chromebook 516 GE

Acer Chromebook 516 GE'de 120 Hz'lik bir ekran yer alıyor. Intel'in Core i5 ve üzeri işlemcilerinden güç alan dizüstü bilgisayar, 8 GB ve üzeri RAM kapasiteleri ile  tercih edilebiliyor. Bulut oyun için önemli olan internet bağlantısı için de güncel teknolojiler tercih eden mühendisler, bu dizüstü bilgisayarda Wi-Fi 6E kullandılar.

ASUS Chromebook Vibe CX55 Flip modelinde ise 144 Hz FHD ekran, Wi-Fi 6 teknolojisi ve Intel Core i5 ve üzeri işlemciler ile 8 GB ve üzeri RAM yer alıyor.

Son olarak Lenovo Ideapad Gaming Chromebook'da da 120 Hz ekran ve Wi-Fi 6E  bulunuyor. Intel Core i3 ve üzeri işlemciler ile 8 GB ve üzeri RAM kapasitesi ise tüketicilerin tercihine sunulmuş durumda.

GOOGLE, GEFORCE NOW İLE İŞ BİRLİĞİNE GİTTİ

Google, bu üç model için NVIDIA ile yapılan iş birliğiyle GeForce NOW isimli bulut oyun platformunun en üst düzey özellikleri kullanıcılara sunulacak.

Bu iş birliği sayesinde Fortnite, Cyberpunk 2077, Crysis 3 Remastered gibi GeForce NOW oyunlarına 1600p çözünürlükte 120 Hz tazeleme oranında erişilebilecek.

Turkcell'in yeni oyun platformu GAMEPLUS iş birliği ile NVIDIA GeForce NOW 2021 yılından bu yana Türkiye sunucuları üzerinden Türk kullanıcılara hizmet veriyor. Sunucuların Türkiye'de olmasıyla bağlantı problemleri en aza iniyor.

Google'ın yaptığı çalışmalar yalnızca GeForce NOW'dan ibaret değil. Microsoft ile de iş birliği yapan Google, şirketin henüz beta aşamada olan bulut oyun hizmeti Xbox Cloud Gaming'i de Chromebook'lara getirdi. Böylece Microsoft Flight Simulator ve Forza Horizon 5 gibi oyunlara erişim imkanı sağlanmış oldu.

Google'ın bulut oyun Chromebook'larının sahip olduğu bir diğer önemli özellik de hızlı erişim imkanı. Yapılan açıklamaya göre masaüstünde sol alt kısımda bulunan "Her Şey" isimli butona tıklayacak bir kullanıcı, oyunun adını arayıp, doğrudan giriş yapabilecek. Böylelikle Xbox Cloud Gaming veya NVIDIA GeForce NOW uygulamasına gerek kalmamış olacak.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?