Android'te yetersiz depolama alanı sorununu çözen özellik: Uygulama arşivleme

Google'ın yakında tüm Android kullanıcılarına sunacağı özellikte uygulamayı kaldırmaya gerek kalmadan depolama alanında yer açabilirsiniz.

Android'te yetersiz depolama alanı sorununu çözen özellik: Uygulama arşivleme
Android'te yetersiz depolama alanı sorununu çözen özellik: Uygulama arşivleme
GİRİŞ 13.10.2022 13:51 GÜNCELLEME 13.10.2022 13:51

@AssembleDebug adlı bir Twitter kullanıcısı, Android'te uygulama arşivleme özelliğini aktif etmeyi başararak, özelliği tanıtan bir videoyu hesabından paylaştı.

Google, uygulama arşivleme özelliğini bu yılın başlarında, kullanıcıların cihazlarının depolama alanının yüzde 60'ını genişletmek için uygulamaları tamamen silmek zorunda kalmayacağı bir özellik üzerinde çalıştığını söyleyerek duyurmuştu.

AssembleDebug tarafından paylaşılan videoda, aracın Google Play Store'da yerleşik olarak bulunduğu ve kullanıcıların bir uygulamayı kaldırmaya çalıştıklarında "Kaldır" veya "Arşivle" seçenekleri arasında seçim yapabildikleri görülüyor.

Videoda Google Haberler uygulaması örnek olarak kullanılıyor. Uygulama Arşivlendiğinde 32MB yerine 1.4MB gibi yer kaplıyor.

Arşivlenen uygulama bir bulut simgesiyle birlikte telefonda kalmaya devam ediyor. Uygulama arşivlendikten sonra uygulama açıldığında ise kullanıcı ilgili indirme sayfasına yönlendiriliyor.

Arşivlenen bir uygulama yüklendiğinde ise uygulamadaki tüm veri ve ayarlar sorunsuz bir şekilde tekrar yükleniyor. Telefonun sıfırlanması durumunda arşivlenen uygulama verilerine ne olduğu henüz bilinmiyor.

Özellik hâlâ geliştirilme aşamasında olduğundan dolayı arşivlenen bir uygulama yeniden yüklenmek istendiğinde Google Play üzerinde "Güncelle" butonu aktif oluyor. 

Yeni özellik sayesinde çok sık kullanılmayan ancak önemli verilerin olduğu uygulamalar arşivlenerek, depolama alanından daha verimli yararlanılabilir. 

Uygulama arşivleme özelliği için henüz resmi bir çıkış tarihi yok, ancak önümüzdeki yılın ilk aylarında sunulması bekleniyor.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!