Canlı! Parçalı güneş tutulması başladı

Parçalı güneş tutulması Türkiye saati ile 12.40'da başladı. Toplamda 2 buçuk saat sürmesi beklenen tutulmanın maksimum evresi 13.50'de gerçekleşecek.

GİRİŞ 25.10.2022 12:58 GÜNCELLEME 25.10.2022 15:40
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

2022'nin ikinci Güneş tutulması Türkiye dahil Kuzey Yarım Küre'de yer alan birçok ülkeden izlenebiliyor. Bu yılın ilk güneş tutulması Mayıs ayında gerçekleşmiş ancak tutulma yalnızca Güney Yarım Küre'de yer alan ülkelerden izlenebilmişti.

Türkiye'den ve Dünya'dan parçalı güneş tutulması manzaralarıTürkiye'den ve Dünya'dan parçalı güneş tutulması manzaraları

ÇIPLAK GÖZLE İZLENMEMESİ GEREKİYOR

TÜBİTAK tarafından yapılan açıklamada vatandaşlar uyarılarak "Bu bir tam güneş tutulması olmadığı için çıplak göz veya herhangi bir optik cihaz ile izlenemez. Mutlaka özel filtreli tutulma gözlüğü veya filtresi kullanılmalıdır. Aksi takdirde gözde körlükle sonuçlanacak kalıcı hasar oluşabilir" ifadelerine yer verildi.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 4
  • Akra 1 yıl önce Şikayet Et
    Cahil bazı sabah öğlen televizyon programında sunucuları doğa olayı diye millete anons ediyorlar ne cahil insanlar bunlar iç doğa güneşi ayı yarata bilirmi güneşte ayda Allah celle celelihu nun ayetlerindendir ne doğa perest bunlar ya cahillik bu kadar kötü birde çıkıyorlar ben şu kadar okudum bu kadar okudum diye insanlara tepeden bakıyorlar
    Cevapla
  • şahbaz 1 yıl önce Şikayet Et
    büyük depremin habercisi 99 dada aynısı olmuştuhatırlayanlar bilir
    Cevapla
  • Kartal 1 yıl önce Şikayet Et
    2 rekat küsuf namazı kılalım inşallah.
    Cevapla
  • mirzabey 1 yıl önce Şikayet Et
    güneş tutulması olduğu zaman küsuf namazı denen iki rekatlık bir namaz kılınır. Çok faziletlidir. Zamanı olan nadir nasip olan bu namazı kılarsa güzel olur :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öğrenciler tekme tokat birbirine girdi: 7'si bir olup bayıltana kadar dövdü!
Yüzsüzlüğün bu kadarı: DEM Parti'den skandal çağrı!