Teknoloji devlerinde düşüş devam ediyor! Microsoft ve Google'ın net kârı azaldı

Microsoft ve Google'ın ana şirketi Alphabet, gelirlerinde artış olmasına rağmen net kârlarının azaldığı açıkladı.

Teknoloji devlerinde düşüş devam ediyor! Microsoft ve Google'ın net kârı azaldı
Teknoloji devlerinde düşüş devam ediyor! Microsoft ve Google'ın net kârı azaldı
GİRİŞ 26.10.2022 10:07 GÜNCELLEME 26.10.2022 10:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mali takviminde temmuz-eylül dönemini ilk çeyrek olarak kabul eden Microsoft, bilançosunu açıkladı.

Buna göre, şirketin geliri temmuz-eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 11 artarak 50,1 milyar dolara çıktı. Microsoft 2021'in temmuz-eylül döneminde 45,3 milyar dolarlık gelir elde etmişti.

Şirketin net kârı ise aynı dönemde yüzde 14 azalarak 17,6 milyar dolar olarak hesaplandı. Firmanın net kârı geçen senenin aynı döneminde 20,5 milyar dolar olmuştu. Microsoft'un hisse başına kârı da bu dönemde 2,71 dolardan 2,35 dolara geriledi.

ALPHABET'TE SONUÇLAR BEKLENTİLERİ KARŞILAYAMADI

Google'ın ana kuruluşu Alphabet de 2022'nin üçüncü çeyreğine ilişkin bilançosunu açıkladı.

Buna göre, Alphabet'in yılın üçüncü çeyreğinde elde ettiği gelir geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 6 artarak 69,1 milyar dolara çıktı. Şirket, 2021'in üçüncü çeyreğinde 65,1 milyar dolarlık gelir elde etmişti.

Alphabet'in geliri üçüncü çeyrekte piyasa beklentilerinin altında kalırken, şirketin gelir artışı yavaşlama göstermeye devam etti.

Şirketin net kârı ise üçüncü çeyrekte geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 27 azalışla 13,9 milyar dolara geriledi. Alphabet, geçen senenin üçüncü çeyreğinde 18,9 milyar dolar net kar elde etmişti.

Firmanın geçen yıl temmuz-eylül döneminde 1,40 dolar olan hisse başına kârı da bu senenin aynı döneminde 1,06 dolara indi.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    bunca yil attiklari kaziga sayilsin sacma sistem cikarim halka pc al dersen bir zaman gelir halk android olan sey kullanir yada baska sistem zorla pc program satmak ne ya her bes yilda insanlar bir pc mi alacak google o hatayi yapti cine karsi cin kendi programi yapti yarin windows benzeri seyler cikar halk oraya gider adam gibi uyumlu yap butun pc herkes mutlu olsun sonra kufur yemeyin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor