Metaverse, Mark Zuckerberg'in servetini hızla eritiyor

Meta'nın temmuz-eylül dönemine ait bilançosunu açıklamasının ardından hisseleri yüzde 20'lik düşüşle 104,30 dolardan işlem görmeye başladı. Bu yılki hisse fiyatındaki toplam düşüş ise Mark Zuckerberg'e servetinin yüzde 61'ini kaybettirdi.

Metaverse, Mark Zuckerberg'in servetini hızla eritiyor
Metaverse, Mark Zuckerberg'in servetini hızla eritiyor
GİRİŞ 27.10.2022 10:52 GÜNCELLEME 27.10.2022 10:52

Şirketin dün yaptığı kazanç duyurusunun ardından, Meta hisseleri mesai sonrası işlemlerde yaklaşık yüzde 20'lik düşüşle 104,30 dolara geriledi. Reuters'e göre, bu düşüş Meta'nın piyasa değerinden 67 milyar doları sildi.

Meta'nın geliri ve net karı üçüncü çeyrekte düştüMeta'nın geliri ve net karı üçüncü çeyrekte düştü

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre Zuckerberg, bu yıl Çarşamba günü itibariyle servetinin yüzde 61'ini kaybetti. Milyarderin servetinin çoğu, Meta'da sahip olduğu yüzde 13'lük hisseden geliyor.

Zuckerberg, Bloomberg'e göre 48,9 milyar dolar servet ile dünyanın en zengin 23'üncü kişisi. Oysaki Meta CEO'su 2022'ye 125 milyar dolarlık bir servetle başlamıştı.

METAVERSE'DE İŞLER BEKLENDİĞİ GİBİ GİTMİYOR

Meta yatırımcıları, Zuckerberg'in metaverse inadına dair endişelerini sık sık dile getiriyor. Altimeter Capital'in CEO'su Brad Gerstner, pazartesi günü Zuckerberg ve Meta'nın yönetim kuruluna mektup göndererek teknoloji devini bunun yerine temel, kar getiren işlerine odaklanmaya çağırdı.

Meta'nın milyar dolarlık yatırımı Metaverse'den kullanıcılar memnun değilMeta'nın milyar dolarlık yatırımı Metaverse'den kullanıcılar memnun değil

Öte yandan Meta, basın açıklamasında metaverse biriminin 2023'te para kaybetmeye devam etmesini beklediğini söyledi.

KAYNAK: BUSİNESS INSİDER
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina