Testler başladı! Telegram'da gönderiler ücretli oluyor

Anlık mesajlaşma uygulaması kazancını artırmaya açılıyor. Bu kapsamda daha önce Premium hizmetini kullanıma sunan Telegram, şimdi de kanallarda ücretli gönderileri test etmeye başladı.

Testler başladı! Telegram'da gönderiler ücretli oluyor
Testler başladı! Telegram'da gönderiler ücretli oluyor
GİRİŞ 28.10.2022 14:33 GÜNCELLEME 28.10.2022 14:33

Telegram, kullanıcıların belirli mesajları görüntülemesi için içerik oluşturucularının kullanıcılardan para talep etmesine olanak tanıyan yeni bir özelliği sessizce test etmeye başladı.

Telegram'ın ücretli gönderiler özelliğiyle ilgili ekran görüntüleri paylaşılsa da henüz resmi olarak açıklama yapılmadı. Ayrıca ödemelerden içerik oluşturucularının ne kadar pay alacağı da henüz netlik kazanmadı.

Özellik ilk olarak Telegram'ın iOS sürümünde görüldü. Ancak bu test Telegram'a pahalıya patlayabilir. Telegram, Apple'a uygulama içi satın alımlarda yüzde 30 komisyon vermek zorundu. Ancak Telegram bu komisyonu vermemek için ücretli içerikte kullanıcılara kendi ödeme sistemiyle ödeme yaptırıyor. Bu da App Store yönergelerine aykırı olduğu için Telegram uygulaması kaldırılabilir.

Bu Telegram'ın ilk Apple'a komisyon vermeme girişimi değil. iOS uygulaması aracılığıyla Premium abonelik için ödeme yapıldığında yıllık abonelik ücreti 4,99 dolarken, Telegram web sitesinden ödeme yapıldığında bu ücret 3,99 dolara düşüyor.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama
Şampiyonluk yarışı kızıştı! Düşme hattı alev aldı! Süper Lig'de son durum...