Trump: Artık manyaklar yönetmiyor!

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının resmiyet kazanmasının ardından eski ABD Başkanı Donald Trump’tan olay olan bir açıklama geldi.

Trump: Artık manyaklar yönetmiyor!
Trump: Artık manyaklar yönetmiyor!
GİRİŞ 30.10.2022 06:50 GÜNCELLEME 30.10.2022 06:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Daha önce yalan haber yayma ve nefret söylemi kullanmakla suçlanarak Twitter’dan atılan Trump, Musk’ın başa geçmesini memnuniyetle karşıladı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk'ın sosyal medya şirketi Twitter'ı 44 milyar dolara satın almasının ardından, Twitter'ın artık "mantıklı ellerde" olduğunu belirtti.

"TWITTER ARTIK MANTIKLI ELLERDE"

Trump, kendi kurduğu sosyal medya platformu "Truth Social" üzerinden yaptığı paylaşımda, Twitter'ın Musk'a satılmasını değerlendirdi. Twitter'ın bir an önce sahte hesaplardan kurtulması gerektiğini belirten Trump, "Twitter'ın şimdi artık daha mantıklı ellerde olmasından ve ülkemizden gerçekten nefret eden radikal sol akıl hastaları ve manyaklar tarafından yönetilmemesinden dolayı çok mutluyum." değerlendirmesini yaptı.

Trump'ın, Twitter ve Facebook gibi sosyal medya hesapları 6 Ocak 2021'de yaşanan Kongre baskınının ardından "baskını teşvik ettiği" gerekçesiyle tamamen kapatılmış, bunun üzerine Trump, Truth Social'ı kurmuştu.

TRUMP'A SÖZ VERMİŞTİ

Musk, geçtiğimiz Mayıs ayında Trump'a uygulanan Twitter yasağını değerlendirmişti. Musk, "Bu, ahlaki açıdan kötü ve aptalca bir karardı. Donald Trump'ı yasaklamak doğru değildi, bu bir hataydı." ifadelerini kullanmıştı. Musk ayrıca, Twitter'ı aldıktan sonra Trump'a yönelik uygulanan yasağı kaldıracağını kaydetmişti.

Twitter'ın kurucu ortağı Jack Dorsey ise, Musk'ın Trump üzerindeki yasağı devralma sonrasında iptal edeceği açıklamasına tepki göstermişti.

Dorsey "Twitter'ı Trump için yasaklamayı ve buraya kadar geldiğimiz süreci kutlamıyorum. Twitter dışında fiziksel güvenliğe yönelik tehditlere dayanarak elimizdeki en iyi bilgilerle bir karar verdik. Bu doğru muydu? Bunun Twitter için doğru bir karar olduğuna inanıyorum." Sözlerini kullanarak yasağın arkasında olduğunu vurgulamıştı.

Musk, satın alma işleminin tamamlanmasının ardından ilk iş olarak Twitter Üst Yöneticisi (CEO) Parag Agrawal, Mali İşler Direktörü (CFO) Ned Segal, üst düzey hukuk ve politika yöneticisi Vijaya Gadde ile genel danışman Sean Edgett'i görevden almıştı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu tweeter PKK'ya ve fetöye teröristler dediğim için hesabımı kalıcı olarak askıya aldı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...500 bin Türk öldürüldü
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması