'Gezegen katili' Dünya'yı tehdit ediyor

ABD'li bilim insanları, 8 yıldan fazla bir süredir görülen potansiyel olarak en tehlikeli asteroidin Dünya ile yollarının kesişebileceği konusunda uyarıda bulundu.

GİRİŞ 01.11.2022 20:40 GÜNCELLEME 01.11.2022 20:52
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Carnegie Bilim Enstitüsü'nün Dünya ve Gezegenler Laboratuvarı'ndan gök bilimci Scott Sheppard, şu ana kadar yaklaşık 1,5 kilometre çaplarıyla "gezegen katili" olarak nitelendirilen boyutta, Dünya'ya yakın 2 asteroid keşfettiklerini duyurdu.

Bu asteroidlerden yalnızca "2022 AP7"nin Dünya için potansiyel tehlike oluşturacak yörüngede bulunduğu açıklandı.

"Gezegen katili" asteroid daha önce Dünya ile Venüs arasında bir yerde bulunuyordu ve bu nedenle tespit edilmesi zordu. Zira gökbilimciler bu alanı incelemek için Güneş yönüne doğru bakmak zorundalar. James Webb veya Hubble gibi teleskoplar, optik hassasiyeti nedeniyle bu yönde kullanılamıyor.

Eğer olursa, "2022 AP7" asteroidinin ne zaman akut bir tehlike oluşturacağı ise net değil.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu da bir gerçek ki hakikatten kendini soyutlayan bilim kör ve topal. İslamın 1000 yıl önce bildirdiği bilimsel gelişmeleri, dünyanın yaratılışı, diğer astronomi bilgilerini yeniden bulmuş gibi sunuyorlar. Bilim İslamla var oldu.
    Cevapla
  • Cenk 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalan söylüyorlar her zamanki gibi
    Cevapla
  • Ya hak 1 yıl önce Şikayet Et
    En büyük tehdit Amerika dünyanın başına bela
    Cevapla
  • Dadaştan 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğer kâinattan risalet-i Muhammediyenin (a.s.m.) nuru çıksa, gitse, kâinat vefat edecek. Eğer Kur'ân gitse, [ 1 ] kâinat divâne olacak ve küre-i arz kafasını, aklını kaybedecek, belki şuursuz kalmış olan başını bir seyyareye çarpacak, bir kıyameti koparacak.(Risale-i Nur)
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bence o kendini yok ettirtme istiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu