F-35 kullanan Koreli pilotlardan çarpıcı iddia: Ulusal savunmamız ABD’nin eline geçti!

F-35 savaş uçaklarıyla ilgili konuşan Güney Koreli pilotlar, her gün şifre beklediklerini ve ABD’den izinsiz kullanamadıklarını iddia etti.

GİRİŞ 11.12.2022 17:21 GÜNCELLEME 11.12.2022 17:31
Bu Habere 175 Yorum Yapılmış

ABD’li Lockeed Martin tarafından üretilen F-35 savaş uçağı, tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Çin merkezli inf.news isimli internet sitesinde F-35 savaş uçakları için dikkat çeken bir haber yayımlandı.

Çinli haber sitesine göre; Güney Kore hükümeti tarafından alınan ve sayısı 32’ye ulaşan F-35A savaş uçaklarıyla ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

GÜNEY KORELİ ASKERLERDEN ÇARPICI YORUM

Güney Koreli askeri bir blog yazarı, Güney Kore Hava Kuvvetleri’ni ziyaret ettiğini ve F-35 deneyimi yaşayan pilotlar ve askerlerle görüştü.

“F-35’LER ABD’NİN SIKI KONTROLÜ ALTINDA”

Blog yazarıyla çarpıcı bilgiler paylaşan pilotlar, bağımsızlığı sorgulanan F-35 savaş uçaklarının ABD’nin sıkı kontrolünde olduğunu söyledi.

“HER GÜN ŞİFRE GÖNDERMELERİNİ BEKLEMEK ZORUNDAYIZ”

ABD’den gelen şifre ile savaş uçaklarını kullanabildiklerini belirten Güney Koreli F-35 pilotları, her gün şifrelerin gönderilmesini beklemek zorunda olduklarını öne sürdü.

“ŞİFRESİZ ÖNYÜKLEME BİLE YAPAMIYORUZ”

Güney Koreli askerler, ABD Hava Kuvvetleri LINK-16 veri bağlantısı şifresini göndermediği takdirde, Güney Kore ordusu savaş koşullarında olsa bile önyükleme yapamadıklarını ileri sürdü.

“ULUSAL SAVUNMAMIZ ABD’NİN ELİNDE”

F-35’lerin ABD’nin elinde olduğunu iddia eden Güney Koreli askerler "Güney Kore'nin ulusal savunması, ABD'nin yüksek komutası nedeniyle ABD ordusunun elinde. ABD, bu önemli müttefikine insan gibi davranmıyor gibi görünüyor." şeklinde konuştu.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 175
  • Misak-ı Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    Truva atı F-35, girdikleri ülkelerden istihbarat toplayacak aynı zamanda tamamen ABD'nin kontrolünde olacak, biz zaten bu uçağın truva atı olduğunu biliyoruz, bizim almak istememizin sebebi teknolojisi incelemek, vede radarda bıraktığı izin imzasını alıp düşman F-35 lere karşı kullanmak. ABD'de bu yüzden vermiyor zaten.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    He canım, adamın hiç uydusu yok, hiç bilgi sistemleri satmıyor dünyaya, google sokak sokak ülkeni haritalamadı, f35 le yapacaklar. Radarda izin imzası mı varmış. Yarım yamalak bilginle radar izi konusunu bari uydurma. Sana bir sır vereyim, milli üretim yaptığınız tezgahların, güncellemeleri sırasında, ürettiğin parçaların kaydını bile alırlar. Çünkü hepsi ithal. Sen hala hayal dünyanda yaşa misak misvak , yerli milli gezele.
    Cevapla
  • Yılmaz Şahin 1 yıl önce Şikayet Et
    başka ne bekliyorki f35 alanlar, adamlar dünyayı kontrol ediyor,f35 tabiiki şifreli olacak, izinleri olmadan hiç bir şey yapamazsınız ,iyiki biz almadık iyiki vermediler ,kötü komşu tencere sahibi yapar atasözümüz var,f35 ten daha iyisini yapacağımıza eminim ,Allah devletimizi milletimizi korusun.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir Allah'ın kulu link 16 neymiş diye bakmadı değil mi? Link16 nato ağı, ağa bağlanmak için şifreler günlük değiştiriliyormuş demek ki. Ağa bağlanmak zorunda değilsin o ayrı da, bari hangi uçaklar da bu ağa bağlı ona baksaydınız. F35 alamamışlığa mazeret üretmeye gerek yok.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ayhan neyi ufak atayım? Tüm Nato uçakları nato ağına bağlanmak için link 16 kullanır. Eurofighter Typhoon da f16 da bağlanır yani? Google yok mu sende aç bak.
    Cevapla
  • Ayhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Biraz ufak atta civcivler yesin.
    Cevapla
  • Selahattin 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani hem parasini ödeyecem karsiligindada izin alacam ne güzel dünya hic alma ondan daha karlisin en azindan basinin caresine bakarsin
    Cevapla
  • Emirsah 1 yıl önce Şikayet Et
    Açıkçası böyle bir silahı bizde üretsek böyle olmalı kafana göre kullanamazsın oyuncak değil bunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eyüpsultan'da müdüre saldırı! Yeni görüntüleri kan dondurdu
Türkiye gölge oyununda bir adım öne çıktı! İstihbarat aparatları panikledi