Türkiye'nin 384 bin KM'lik büyük planı: Kaptırılan pastaları geri alacağız

Türkiye'nin uzay projeleri ve ay hedefi hakkında açıklamalarda bulunan güvenlik uzmanı Ağar, 'Bu bir ispat projesidir. Uzayı parsellemeye başladıkları dönemde kapılan pastaları onlardan bir şekilde geri almak için uzaya çıkmamız gerekiyor" dedi.

GİRİŞ 19.12.2022 14:03 GÜNCELLEME 19.12.2022 15:12
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin son yıllarda geliştirdiği savunma teknolojileri adım adım uzaya yükseliyor. Yerli motorlar, kritik çipler, komponentler ve yazılımlar artık yerli olarak üretiliyor.

Savunma teknolojilerinde yakalanan ivmeyle Türkiye uzayı kendine yeni hedef olarak belirledi. Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması ve ay görevinin duyurulması sonra çalışmalar sürerken, Selçuk Bayraktar da uzay projeleriyle ilgili müjde vererek, "Havacılıkta akamete uğratılmış serüvenimizin yeniden doğuşunu gerçekleştirdikten sonra biz artık gözümüzü atmosferin de ötesinde uzaya dikmiş durumdayız. Uzayla alakalı girişimimizi kurduk. İnşallah 5-10-15 sene içinde ülkemizin bu serüvenine ciddi katkılarımız olmasını hedefliyoruz. Bu anlamda Kızılelma bir başlangıç olsa da KIZILELMA'dan sonra uzayla alakalı projelerimiz var." açıklamasında bulundu.

"BU BİR İSPAT MESELESİ"

Türkiye'nin uzay çalışmalarını yorumlayan güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, "Türkiye neden uzaya çıkmak istiyor? Bu bir ispattır. Bu motorlardan da anlaşılacağı gibi, özellikle hibrit yakıt teknolojileri... Bunda çok iyi bir yere geldik. Biraz bunu göstermemiz lazım. Uzaya çıkmak en çok bunun için gerekli.

"UZAYI PARSELLEMEYE BAŞLADILAR"

Orada elbette bilimsel çalışmalar yapılacak ama uzayı parsellemeye çalışıyorlar. Jeopolitik kavga uzaya taşındı. Bunlarla ilgili Türkiye'nin bir yer edinmesi gerekiyor, çünkü Türkiye bir umut. Kapılan pastaları onlardan bir şekilde geri almak ve yeni parça koparılmasını engellemek için; gelecek yüzyıllar adına bunun uzayda yapılması gerekiyor. Uzayın bu şekilde onlar tarafından parselizasyonunun engellenmesi gerekiyor. Bundan dolayı uzayda yer almamız gerekiyor... Eğer bugün siz bir füze motoru ya da uçak motoru yapabiliyorsanız, bunun sizin biliminize sağlayacağı muazzam bir bir katkı var" dedi.

Türkiye Uzay Ajansının (TUA) hazırladığı Milli Uzay Programı içinde yer alan "Ay Araştırma Programı-1 (AYAP-1)" için tasarlanan uzay aracına ait ilk detaylar paylaşıldı. Uzay aracı görselinin yer aldığı paylaşımda, yönlendirilebilir güneş paneli, S-Bant alıcı ve verici yama antenler, sabit güneş paneli, yardımcı itki motorları, ana itki motorları, yıldızizler, yönlendirilebilir X-Bant anteni, yüksek çözünürlüklü kamera gibi bileşenler gösterildi.


Türkiye Uzay Ajansı tarafından açıklanan ilk Türk astronot tarafından giyilecek kıyafet özellikleri ve tasarımı.
 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 50
  • Engin 1 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyi de açıklamayın be kardeşim.....
    Cevapla
  • Öz 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet dışarıdan transfer ettiği, çok eski ama (maalesef) etkili bir strateji uyguluyor. Bu da. Başarılı olan ne varsa bunu başkalarına mal etmek, başarısız olan ne varsa bunu cumhurbaşkanı ve ekibine mal etmek.... Ne yazık ki bunu gören çok az bir kitle var.
    Cevapla
  • Şeref 1 yıl önce Şikayet Et
    Haklısınız başlatılan ne varsa kurusoğan ve patatates e kurban veriyoruz
    Cevapla
  • kartal 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk vatandaşı olarak ülkemiz adına faydalı olan kim olursa ona saygı duyarım,eleştirenleri Türk olarak görmem.
    Cevapla
  • Murat gedik 1 yıl önce Şikayet Et
    Bak işine sen türk degilsin belli kanımız en şerefli kan anladınmı türk olmayan
    Cevapla
  • Hakan 27 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah biz ölmeden o günleride görürüz. Güçlü Türkiyem dahada güçlensin.
    Cevapla
  • Yusuf ay 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk fızanot mantıklı ve tarıh den gelen bır kelıme
    Cevapla
  • Erturul 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence türkonot
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler!
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı