Wi-Fi şifresi paylaşmak caiz midir?

Ankara İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar, “İnternet servisi sağlayan şirketin sözleşmesinde ev dışındaki başka kişi, daire ve kurumlarla paylaşıma müsaade edilmemektedir. Komşusunun şifreyi alıp kullanması da caiz değildir" dedi.

GİRİŞ 20.12.2022 12:36 GÜNCELLEME 20.12.2022 13:33
Bu Habere 133 Yorum Yapılmış

Son yıllarda teknolojiye olan bağlılığın artırması ve internetin daha yayın şekilde toplumun her kesimi tarafından kullanılmaya başlanması üzerine kablosuz internet ağlarının (Wi-Fi) hayatımızdaki rolünü de arttırdı.

Hemen hemen herkesin gündelik hayatta kullanılmaya başlayan kablosuz internet ağlarının kullanımına ilişkin bazı soruları da aklılara getirmeye başladı.

En çok karşılaşılan soruların başında ise ‘Komşumun evinde internet (Wi-Fi) var. Şifresini alıp, komşumun internetini kendi evimden kullanmam caiz midir?’ geliyor.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Ankara İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar, “Hayır, caiz değildir. İnternet servisi sağlayan şirketin sözleşmesinde ev dışındaki başka kişi, daire ve kurumlarla paylaşıma müsaade edilmemektedir. Bundan dolayı evine internet bağlatan kimsenin şifreyi komşu daireye vermesi de, komşusunun şifreyi alıp kullanması da caiz değildir. Bu tür ihlaller ile sözleşmenin kapsamı dışına çıkmak uygun değildir. Yine sözleşme gereği internet sözleşmesinin yapıldığı mekanda bulunan (hane halkı ve misafirleri) herkes interneti kullanabilir. Hakkı olmayan bir şeyin iyiliği olmaz. Kullanan için de kullandıran için de helal değildir” yanıtını verdi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 133
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    o zaman telefonuda vermeyelim arkadaşımıza kontörü bittiği zaman yolda kalana mesela
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar bu hizmeti verirken kualları tek tek söylüyorlar mı ki. Anlaşmanın altına ne kadar hızlı imza atsan o kadar işlerine geliyor. Anlaşmalar normal vatandaş için değil de mahkemeler için hazırlanmış. Müftü efendi hayatında hiç internet sözleşmesi görmemiş galiba.
    Cevapla
  • Hacı 1 yıl önce Şikayet Et
    Hoca market ve bankaya ne dersin.
    Cevapla
  • Farklı bir soru 1 yıl önce Şikayet Et
    Peki hocam Otele girdim, gecelik ücretini verdim. Parasını verdiğim için odamdaki eşyalar bana tahsis edildi ve kullanma iznim var değil mi? Parasını verdiğim ve bana tahsis edildiği için dışarıdan iki arkadaşımı getirip otele ekstra bir yük olmadan onlarında gece kalmasını sağlayabilir miyim? Yorum yapanların çoğuna göre bu benim hakkım.
    Cevapla
  • Sezgin 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzel örnek.
    Cevapla
  • Yasar 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdii hocam ben araba kiraladım başkalarını, komşumu bindiremeyecekmiyim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi