Google'dan ikinci el otomobil hamlesi

Google yeni hazırladığı "Benim İşletmem" aracılığıyla otomobil bayilerinin araç envanterlerini arama sonuçlarına ekledi.

Google'dan ikinci el otomobil hamlesi
Google'dan ikinci el otomobil hamlesi
GİRİŞ 31.01.2023 10:29 GÜNCELLEME 31.01.2023 10:29

Google, yakın konumdaki ikinci el otomobil ilanlarını listeleyen bir sayfa oluşturdu.
SearchLab tarafından paylaşılan bilgiye göre Google, yeni bir güncelleme test ediyor. İlk olarak ABD’de kullanıma sunulacak olan güncelleme, kullanıcıların Google Araması’ndan çıkmadan yakın civarda satışa sunulan arabaları görmesine imkan sağlayacak. Google’da işletme profiline sahip bayiler, Araç Kimlik Numarası‘na sahip bütün taşıtları bu listelemeye ekleyebilecek.

İKİNCİ EL ARABA ARAMA SEKMESİ

Bu listelerde kamyonet, karavan, motosiklet gibi araçlar bulunuyor. Yani bu güncellemeyle birlikte Google üzerinden ikinci el otomobil arattığınızda karşınıza yakındaki bayilerin satışa sunduğu otomobiller listelenecek. Seçtiğiniz otomobilin ise özellikleri ve kullanım durumları ”Satılık” kısmının altında görebileceksiniz. Bu sayede ikinci el otomobil alırken Google’ın listelediği araçlardan yararlanabilirsiniz.

İLK DENEME ABD'DE

Google, arabalar güncellemesiyle birlikte kullanıcıların diğer sitelere girmek yerine kendi arama motoru dışına çıkmasını azaltmayı hedefliyor gibi gözüküyor. Yine de teknoloji devi, bulduğunuz araba hakkında daha detaylı bilgi alabilmeniz için sizi satış yapan bayiinin internet sitesine yönlendirecek. Bu güncelleme ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde uygulamaya geçecek ve henüz ülkemizde kullanılabilecek mi belli değil.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...